Siyonist Basın :  Trump’ı Davet Eden Münafıklar Topluluğu

Siyonist Basın : Trump’ı Davet Eden Münafıklar Topluluğu

Analistler Arapları, “İslam’dan nefret ettiğini defalarca ifade eden Trump’ı davet eden münafıklar topluluğu” olarak tanımladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suud’a yaptığı ziyaret İsrail basınının gündemine oturdu. İsrailli analistler bu ziyareti Arapları ve Müslümanları hedef almak için kullandılar. Analistler Arapları, “İslam’dan nefret ettiğini defalarca ifade eden Trump’ı davet eden münafıklar topluluğu” olarak tanımladı.
İsrail’de yayın yapan Kanal 10 televizyonunun Dış Meseleler Analisti Nadav Eyal,Trump’ın Suud ziyareti esnasında, özellikle de kutlamalar esnasında gördüğü ikiyüzlülük karşısında şok olduğunu yazdı. Analist özellikle de Mısır cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’nin “Sen tarihte görülmemiş bir şahsiyetsin” ifadelerine dikkat çekti.
İsrailli analist Suud’un düzenlediği gösterilerle “Biz senin için gösteriler düzenleyeceğiz ve böylece silah anlaşmaları yapacağız. Sen de Şia’ya, özellikle de İran’a düşman bir ittifak kuracaksın” mesajı verdiğini söyledi.
Muhabiri Amerikan pasaportu taşımasına ve daha önceden George Bush’la birlikte Suud’u ziyaret etmiş olmasına rağmen Trump’la birlikte Suud’a girişine izin verilmeyen YediothAhronoth gazetesi, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın karşılama töreni dolayısıyla kendisini evinde gibi hissettiğini ve Riyad’da yaptığı açıklamanın tarihi bir öneme sahip olduğunu yazdı. Gazete Trump’ınDAEŞ’i suçlayan, İran’ı tehdit eden ve ikisini de yok etmek için çalışacaklarını ifade eden açıklamalarına dikkat çekti. Haberde Trump’ın o koltuğa oturunca kendisini kral gibi hissettiğine işaret edildi.
Ayrıca Arap ve Müslüman liderlerin “Trump haccına” işaret edilen haberde Mısır cumhurbaşkanı Sisi ile Trump arasında geçen konuşmaya da dikkat çekildi. İkili arasında geçen konuşmada Trump Sisi’ye ayakkabılarını çok beğendiğini ve çok lüks gözüktüklerini söylemişti. Haberde “Belki de Trump da aynı ayakkabıdan alır” ifadelerine yer verildi.
Ayrıca İsrail’in en büyük ve en çok okuyucusu olan gazetelerinden olan YediothAhronoth gazetesinin ilk sayfasında Trump ve eşinin görüntülerinin hemen üstünde İngilizce ve İbranice “Hoşgeldiniz” yazısına ve ardından gazete analistlerinden olanEitan Haber’in yorumuna yer verildi: “ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump! Hoş geldiniz! Bizim İsrail’de, Suud’da karşılandığınız gibi sizi karşılayacağımız altından saraylarımız yok. Özel bir karşılama töreni yapabilmemiz için develerimiz ya da deve sürülerimiz de yok! Size sunabileceğimiz bir şey yok! Ancak size insan hakları ve demokrasi ilkelerine bağlılığımızı sunabiliriz.”
Ayrıca İsrail basınında şu içerikteki haberlere de yer verildi: “Gerçekten o Trump mı? Seçim sürecinde Müslümanları hedef alan Trump bu mu? Müslümanların ondan nefret ettiğini sanıyordum. Ne oldu da değişti? Siyasi hayatını “İslami nefret” üzerine kurgulayan Trump’a ne oldu?”
Ayrıca Trump’ın yaptığı açıklamanın 2008 yılında başkanlığa seçilen Obama’nın Kahire’de yaptığı konuşmanın bir devamı niteliğinde olduğuna da işaret edildi.

 

islamianaliz