Siyonist Bakan Faşizmi Savundu (VİDEO)

Siyonist Bakan Faşizmi Savundu (VİDEO)

İsrailli kadın bakandan faşizmi savunan seçim kampanyası (Video)

İsrail Başbakan Benyamin Netanyahu'yu bu kez daha köşeye sıkışmış halde yakalayan 9 Nisan erken seçimlerinde yarışacak partilerler ittifaklardan biri de Yeni Sağ (HaYamin HeHadaş). Yahudi Evi'nden ayrılanların kurduğu yeni aşırı sağcı oluşumun liderlerinden biri olan ve Netanyahu kabinesinde Adalet Bakanı koltuğunda oturan Ayelet Şaked, 'zamanın ruhunu tam manasıyla yakalayan' seçim reklamıyla yine tartışma yarattı.

9 Nisan seçimine iki hafta kalana dek TV'de siyasi reklam yayımlanamadığından İsrailli siyasi partiler çektirdikleri video kliplerle sosyal medyayı istila etmiş vaziyette. Bunlardan biri de 'Ayelet Şaked'den Faşizm' başlığı altında açılıyor. Kadın siysetçi takıp takıştırır, giyinip kuşanır ve salına salına merdivenlerden inip ev içinde pozlar verirken, baştan çıkartıcı bir ses de İbarince olarak 'yargı reformu', 'güçlerin ayrılığı', 'Yüksek Mahkeme'yi sınırlamak' gibi kavramlar fısıldıyor.

Tüm bunlar, Şaked'in Yüksek Mahkeme yargıçlarını milletvekilleri ve kabinenin atamasını, Yüksek Mahkeme'nin reddettiği yasaların meclis tarafından yeniden yürürlüğe sokulabilmesini, yargının etkinliğini azaltıp yürütmeye daha fazla yetki kazandırmayı amaçlayan programının bir parçası.

En son sahnede üzerine 'Faşizm' isimli bir parfümü sıkan Şaked "Bence bu demokrasi gibi kokuyor" diyor.