Siyonist Askerlere Ceza Yok

Siyonist Askerlere Ceza Yok

Filistinli Devabişe ailesinin yakılarak katledilmesini bir düğünde dans ederek kutlayanlar arasında bulunan İsrail askerinin kutlama sebebiyle ceza almadı.

Filistinli Devabişe ailesinin yakılarak katledilmesini bir düğünde dans ederek kutlayanlar arasında bulunan İsrail askerinin kutlama sebebiyle ceza almazken 21 gün hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada askeri mahkemede görülen davada söz konusu askerin "Silahına sahip çıkmayarak düğündeki kutlama esnasında elden ele dolaşmasına izin verdiği" için suçlu bulunduğunu belirtildi. 

İsrail polisi de görüntülerle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında damat dahil 4 kişi gözaltına alınmış, ancak çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

İsrail'in Kanal 10 televizyonunda geçen hafta yayınlanan ve Devabişe ailesinin evini kundaklayan yerleşimcilerin arkadaşları olan radikal Yahudilere ait bir düğünde çekildiği belirtilen görüntülerde grubun, ellerinde salladıkları Devabişe bebeğin resmi, molotof kokteyli, bıçak ve tüfekle dans ettiği ve "Hadi Filistinlilerden intikam alalım" anlamına gelen İbranice ifadeler kullandığı görülüyordu.

Olayın geçmişi

Yahudi yerleşimciler, ağustos ayında Nablus'ta Filistinli Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybetmişti. Aileden sadece 4 yaşındaki Ahmed vücudunun yüzde 60'ı yanmış olarak kurtulabilmişti. 

Devabişe ailesinin evinin kundaklanması davasında tutuklanan bazı Yahudi yerleşimcilerin yargılanmasına devam ediliyor.