Siyonist Askerlere Acımasızlık  Eğtimi

Siyonist Askerlere Acımasızlık Eğtimi

İsrail askerlerine 'acımasızlık' eğitimi; ABD ise sırada

İsrail işgal ordusu Filistinlileri katlettikten sonra 'travma sonrası stres bozukluğu' (TSSB) belirtileri yaşayan askerlerini yeni bir psikolojik programa alıyor. Tel Aviv Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen program İsrail askerlerinin aşırı stres, pişmanlık ve kaygı gibi hisleri duymasını engelliyor.
Haaretz ve Jarusalem Post'ta yer alan habere göre ABD ordusu da söz konusu 'eğitim programıyla' yakından ilgileniyor ve programın başarılı olması halinde uygulamak istiyor.
Yeni eğitim programı askerlerin çevresindeki tehlikelere karşı daha dikkatli ve daha acımasız hale getirecek nörolojik fonksiyonlar içeriyor. Tel Aviv Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Dr. Yair Bar Haim yaptığı açıklamada "Askerler için potansiyel tehlikeler olduğunu gördük. Program sürecinde piyade bölümündeki işleyişte önemli gelişmeler kaydedildiğini gözlemledik." dedi.
İsrail yönetimi, 2014 yılında Filistinlileri katlettikten sonra psikolojik çöküntü yaşayan askerleri için böyle bir çalışma başlatılmıştı.