Siyonist Askerlerden Katliam İtirafı

Siyonist Askerlerden Katliam İtirafı

İsrail’in geçen yıl Gazze’ye düzenlediği kanlı operasyona katılan İsrailli askerler katliam emirlerini itiraf ettiler.

Sessizliği Bozmak’, İngilizce adıyla ‘Breaking the Silence’ isimli insan hakları derneği, geçen yaz 2200 Filistinlinin katledildiği Gazze operasyonuna katılan 60 İsrailli askerle görüştü. İsrail’in Koruyucu Hat Operasyonu’na katılan askerlerin ifadelerini rapor olarak yayınladı.
Raporda operasyona katılan bir askerin “Gazze’ye karadan ilerleyen askerlere verilen angajman kuralı ‘Ateş açın, her yere, hareket eden her şeye ateş açın. Yapacağınız ilk şey bu’ şeklindeydi” dediği aktarılıyor. 240 sayfalık rapor hazırlanırken muharip askerlerin yanı sıra üst düzey rütbeli asker ve komuta odası görevlileriyle de görüşüldü. Askerler ifadelerinde bombaladıkları binaların ‘meşru hedef’ olup olmadığını bilmediklerini söyledi.
Raporda askerlerin kasıtlı olarak Filistinli sivilleri öldürdüğü vurgulandı. Operasyonda verilen emirlerin ‘uluslararası hukuka’ aykırı olduğu ifade edildi.
İSRAİL ‘SİVİLLERİ GÖZETTİK’ DEMİŞTİ
Raporda “Askerlerin ifadeleri, İsrail ordusunun operasyonla ilgili açıklamalarını doğrulamıyor. Askerlerin söyledikleri İsrail ordusunun resmi açıklamalarına zıt bir durum ifade ediyor” denildi. İsrail’in geçen yıl temmuz ayında başlattığı operasyon 50 gün sürmüştü.