Siyonist Askerler Emekliliklerini Hindistan'da Geçiriyor

Siyonist Askerler Emekliliklerini Hindistan'da Geçiriyor

srail askerlerinin, emekli olduktan sonra Hindistan'da uyuşturucu kullanımının en yaygın olduğu bölge olan Goa'ya yerleştikleri bildirildi.

Hindistan'da uyuşturucu kullanımının serbest olduğu Gua bölgesinde emekli İsrail askerlerinin sayısı artıyor. Newstatesman'da yer alan bir analizde bölgede uyuşturucunun son derece ucuz olması ve devlet tarafından serbestlik tanınması İsrail askerlerini bu bölgeye yönlendiriyor.

İsrail ve Hindistan arasında askeri ve siyasi ilişkilerin yoğun olması nedeniyle 2003 yılıdan sonra yüzlerce asker Hindistan'a gitmişti. Bu tarihten sonra Hindistan'daki İsrail askerlerinin sayısı hızla artmıştı. Kaynaklar, Hindistan'da yaşayan emekli İsrail askerlerinin sayısını binlerle ifade ediyor. Emekli İsrail askerlerinin bölgede yoğunlaşmasına bir takım tedbirler de alınıyor. Bununla ilgili açılan sinagog sayısı artarken, İsrail bölgeye çok sayıda haham da gönderiyor. 

Geçtiğimiz günlerde beş emekli İsrail askeri uyuşturucuyla yakalanmış ve askerler İsrail'e gönderilmişti.

Newsatesman'ın analizinde, askerlerin uyuşturucu sebebiyle bölgeye geldiği ima edilirken, bazı analistler ise iki ülke arasındaki geniş ve büyük bir operasyonun gizlenmesi amacıyla uyuşturucunun öne çıkartıldığı düşüncesinde.

Hindistan İsrail silahının en önemli müşterisi

Hindistan'ın, ABD'den sonra, İsrail'in en çok iş birliği yaptığı ülke olduğu belirtiliyor. Hindistan silah sanayisinde İsrail'in en büyük müşterisi durumunda. Hindistan sadece 1997 yılında İsrail'den 9 milyar dolarlık silah aldı.

Rusya Hindistan'ın en büyük silah tedarikçisi olmasına rağmen, İsrail ise Rusya'dan alınan silahların yedek parçası açısından Hindistan için önemli.

İki ülke arasındaki silah ticaretinin maddeleri arasında sualtı füzeleri, gözetleme için mikro-uydu sistemleri, lazer güdümlü füzeler, anti-balistik füze sistemleri ve Sovyetler ile Rusya'dan alınan silahların yükseltilmesi bulunuyor. (Dünya Bülteni)