Siyonist Askerden İtiraflar

Siyonist Askerden İtiraflar

Eski İsrail askeri: Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandım, pişmanım!

İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik insanlık dışı uygulamalarına sessiz kalamayarak başlattıkları ‘Sessizliği Bozmak’ girişimi dünyada ses getirmeye devam ediyor. Belçika devlet kanalına konuşan girişimin öncüsü Yehuda Shaul, “(Askerdeyken) bizzat benim işlediğim suçların listesi çok kabarık. Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandım. Onlarca el bombasını sivillerin bulunduğu mahallelere attım. Ama, askerlik boyunca ben ‘iyilerin’ tarafında olduğuma inanıyordum.” diye konuştu. 

Belçika’nın devlet televizyonuna çalışan ve yaptığı haberlerle ses getiren savaş muhabiri Rudi Vranckx, izlenimlerini www.check-point.be’de paylaştı. Batı Şeria’da tanıştığı Shaul’un hikâyesine de yer veren Vranckx’un haberine göre, 31 yaşındaki Yehuda Shaul, katı Ortodoks bir ailede yetişti.
Dini eğitim veren bir Yahudi okulundan mezun olduktan sonra İsrailli tüm erkek ve kız gençleri gibi zorunlu askerlik yaptı. 2001’den 2003 yılları arasında üç sene İsrail ordusunda asker olarak ‘vatani görevini’ ifa eden ve çavuş rütbesine kadar yükselen Shaul, Filistinlilerin başlattığı İkinci İntifada sürecinde silah altında vazife yaptı. 
Kudüs’ün güneyinde bulunan El Halil şehrinde görevli Shaul, Batı Şeria’daki İsrail askerlerini ‘işgal ordusu’ olarak tanımlıyor. Shaul, “(Askerdeyken) bizzat benim işlediğim suçların listesi çok kabarık. Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandım. Yerleşimlere açılan ateş sonrasında onlarca el bombasını sivillerin bulunduğu mahallelere attım. Ama, askerlik boyunca ben ‘iyilerin’ tarafında olduğuma inanıyordum.” diye konuştu.
Kaynak : CİHAN