Siyasi partilerden destek isteyeceğim

Siyasi partilerden destek isteyeceğim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, çocuk istismarının önlenmesine yönelik kanun tasarısı için gelecek hafta partilerin grup başkanvekillerinden destek isteyeceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk istismarını önlemeye yönelik hazırlanan kanun tasarısına ilişkin, ''Önümüzdeki hafta Meclis'te yer alan bütün siyasi partilerin grup başkanvekillerini davet ederek konuyu kendileriyle görüşeceğim ve onlardan destek isteyeceğim'' dedi.

Bakan İslam, ''Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi''nin tanıtım toplantısının ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecenin, ''Eşine şiddet uygulayan kocalara yönelik terapi merkezlerinin açılacağına ilişkin bir haber var. Böyle bir çalışma var mı?'' sorusu üzerine İslam, haberden bu projenin İçişleri Bakanlığı'nın bir projesi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde böyle bir çalışma olduğunu öğrendiklerini söyledi.

İslam, ''Henüz daha projeyle ilgili müracaat bize gelmedi. Bize müracaat edeceklerini söylüyor, gazetedeki haber. Geldiğinde değerlendiririz ve faydalı bir hale de sokarız. Bunun bir faydası olabileceğini tahmin ediyorum. Çünkü şiddet uygulayan eşi evden uzaklaştırıp, kendi başına bırakmaktansa o süreyi iyi değerlendirmek ve rehabilite etmek çok daha olumlu bir çalışma metodu olacaktır'' diye konuştu.

''Bahçeli'ye teşekkür ediyorum''

''Çocuk ve kadın cinayetlerinin önüne geçmek için MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bir çağrısı oldu. Bu konuda atılacak adıma partisinin destek vereceğini söyledi. Konuyla ilgili kanun tasarısı çalışmalarında gelinen bir nokta var mı?'' sorusuna karşılık Bakan İslam, Bahçeli'ye teşekkürlerini iletti.

İslam, ''Önümüzdeki hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak Meclis'te yer alan bütün siyasi partilerin grup başkanvekillerini davet ederek konuyu kendileriyle görüşeceğim ve onlardan destek isteyeceğim. Ama henüz bu toplantıyı yapmadan gelen bu destek için gerçekten minnettarım, teşekkür ediyorum kendilerine'' dedi.

Hazırlanan kanunun uzun bir süredir üzerinde çalışıldığını belirten İslam, şöyle konuştu:

''Çok iyi olduğu kanaatindeyim. Son şeklinin gayet iyi olduğu kanaatindeyim. Sebep de şu, bir takım suçlara verilecek olan cezaların iki yönü var, sizlerin de bildiğiniz gibi. Birinci yönü, esef verici olan olay, meydana geldikten sonra, failin cezalandırılmasıdır. Ama ikinci yönü ise bu cezaların caydırıcı nitelik taşımasıdır. Eğer cezalar, adaleti sağlayacak biçimde, en yüksek hadlerde verilebilirse caydırıcı da olacaktır muhakkak, diye düşünüyoruz. Bu bakış açısıyla yeniden gözden geçirildi. Cinsel suçlarla ilgili ceza kanunumuzda bulunan tüm maddeler ve yeni birer düzenleme yapıldı.''

''Anne onu da reddetti''

''Terör örgütüne kitap satma suçuyla cezalandırılacak anne için Adalet Bakanlığı devreye gireceğini belirtti. Sizin bakanlığınızın bu konuyla ilgili bir girişimi olacak mı?'' sorusu üzerine İslam, kendilerinin de bakanlık olarak devreye girdiklerini belirtti.

İslam, şöyle devam etti:

''Bu konuda bizim sorumluluğumuz anneye ve çocuklara destek vermek. Bu desteği verebileceğimizi söyledik kendisine, hazır olduğumuzu söyledik. Ama o, çocuklarıyla beraber kalmayı tercih edeceğini, çocuklarını bize vermektense, bizim kurumlarımıza vermektense hapishanede onlarla beraber olmayı tercih edeceğini söyledi. O zaman ona, gündüz kreş bakımı önerdik, yani gece çocuklarınız sizinle kalsın, gündüz biz onları bir kreşte ağırlayalım, dedik. Onu da reddetti anne. Bizim verebileceğimiz hizmetler bildiğiniz kadarıyla bu kadar.''

İslam, İstanbul İl Müdürlüğünün anneyle birebir görüştüğünü ifade etti.

''Çocuklar belli bir yaşa gelinceye kadar cezanın ertelenmesi mümkün mü?'' sorusunu ise İslam, ''Tamamen Adalet Bakanlığını ilgilendiren bir konu. Arkadaşımız da Adalet Bakanlığının devreye gireceğini söylüyor'' diyerek yanıtladı.

haber 7