Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Siyasetin dili

Hangi ülkede diktatöre “diktatör” denebilir..

Hırsız”, “katil” derler ama, memlekette basın özgürlüğü olmadığını söylerler!?

HDP terörist değildir mesela. Onlar barış isteyen demokrasi havarileri..

Dindarlık çağdışıdır, homoseksüellik çağdaşlık, özgürlük konusu.. BunlarHz. Meryem’e iffetsizlik isnat edenlerin soyu. Onlara göre fahişelere iffet madalyası vermek gerek, İlmiye Çığ’ın teklif ettiği gibi..

Sodom ve Gomore ya da Pompei’nin son günleri.. Lût kavminin başına gelenleri biliyorsunuz. Hz. İsa’nın doğumundan yarım asır geçmemişti ki, Roma’da da ahlaksızlık almış başına gidiyordu ve inananlara inanılmaz zulümler yapılıyordu..

Gâvur Dağı”nı bilirsiniz, “Gâvur Gölü”nü de. “Gâvurdağı”nın adını “Nurhak dağları” yaptılar.. Ama Nurhak salatası yok, “Kanlıgeçit”ten geçince,Bahçe’den yukarı çıkarken insanlar hâlâ kebap yanında “Gâvurdağı salatası” isterler, “Ayran suyu” içerler..

Gâvur Gölü”nün adı artık “Amik ovası”.. Hani şu “Armegedon” ya da İslam geleneğinde “Melheme-i Kübra” olarak bilinen son dünya savaşının çıkacağı yer..

Asi Irmağı buradan geçer. Bu vadiyi Maraş, Antep, Hatay çevreler.. Gâvur Dağı’nın içinde yer aldığı İskenderun’dan başlayıp Toroslara doğru uzayan bu dağ silsilesinin adı bu bölgede Amanoslardır.. Zorkun Yaylası Amanoslardadır. Amanoslar aynı zamanda terörle de anılır. Çünkü orada bir terör grubunun uzun zamandan beri varlığı ve burayı bir geçiş yolu olarak kullandıkları biliniyor.

Davutoğlu keşke Ahir Dağı’nı selamlarken Hz. Lut aleyhisselamı da selamlasaydı.. Hatay’da Habib-i Neccar’ı ve şehre gelen ve bir 3.’sü daha olan, mezarları Habib-i Neccar Camii’ndeki o üç azizi de selamlamak gerek..

Siyaset dilinin tarih, gelecek tasavvuru ve bugünün sorumluluğu ile yeniden yapılandırılması gerek..

Bu Gâvur Dağı, Gâvur Gölü konusuna geri dönecek olursak, o göl, Lût kavminin helak olduğu taa Kızıl Deniz’den başlayan fay hattının kuzeydeki en son noktasıdır. O dağ da onun için Gâvur Dağı’dır.. Peygamberlerine ihanet eden bir kavmin helakini anlatan ibretlik bir yerdir o dağ ve o göl.. Demirel o gölü kuruttu, orası artık dümdüz bir ova..

Tek farklı siyaset dili AK Parti’nin dilidir. Metodik bakımdan CHP, MHP, HDP farketmiyor.. Paradigmaları ve ütopyaları da öyle. Metodik anlamdaKemalist bir mantığa sahipler..

AK Parti’nin yakasını, reklamcıların metin yazarları ve siyaseti oportünizme doğru zorlayan kadrolardan kurtarması gerek..

Asıl soru şu, bu millete acil olarak “Himmet” mi, “buğday” mı lazım.. Buğday peşinde koşarak himmete ulaşamazsınız, ama himmet sizi buğdaya muhtaç bırakmaz.. Siz ekmek aramaktan kurtulur, ekmek arayanlara ekmek veren el olursunuz.. Suyu arayan değil, suyun aradığı adam olursunuz..

AK Parti’yi AK Parti yapan fark da budur aslında. AK Parti’nin alamet-i farikası budur. AK Parti’yi bu temellerden uzaklaştırırsanız ötekilerden bir farkı kalmaz..

Bizim medeniyetimiz alarak değil, vererek yücelir, büyür..

Paralel yapı, AK Parti’yi Kapitalizmin taşeronu yapmaya çalışıyor.. Diğer partiler, basın ve gruplar da aslında bu noktada AK Parti’den ayrılıyorlar..

AK Parti’den istenen rasyonel, determinist, pragmatik bir yaklaşımla, batılıların çizgisi çerçevenin dışına çıkmadan uygun adım politikası izlemesi.. Batılı kavram ve kurumlarla talep edeceksin ne talep edeceksen.. Basının çıkarları, güvenliği onların ekonomik, siyasal düzeni, sosyal ve kültürel politikalarına karşı çıkmayacak ve asla bunlara yönelik bir tehdit oluşturmayacaksın.. Onun dışında serbestsiniz..

Erdoğan’ın dili de, Davutoğlu’nun dili de bu noktada batılılar tarafından tehdit olarak algılanıyor.. Bunların kullandıkları dil, toplumun hafızasını canlandırıyor ve hayallerini harekete geçiriyor..

Aslında diğer üç partinin söylemlerini teknik anlamda  filtreleyip masaya koyun bir farkları olmadığı görülecektir.. MHP ve HDP; biri Türk, ötekisiKürt Milliyetçisi.. CHP’nin de aslında pek bir farkı yok bunlardan.

Misal olarak, Faşizm ne diyor: Her şey Almanlar için, Almanlara göre,Almanlar tarafından.. Peki Siyonistler ne diyor, üstün ırk onlar için Yahudiırkı. Her şey Yahudiler için, Yahudiler tarafından ve Yahudilere göre.. PekiSosyalistler ne diyor: Üstün ırkın yerini emek ve işçi sınıfı almıştır.. Her şey işçiler için, işçiler tarafından, işçilere göre. Kapitalistler de farklı bir şey demiyor zaten, akıl, emek buluşunca başarı ortaya çıkar. Para başarının karşılığı olan ödüldür. O zaman her şey parası olanlar için, parası olanlar tarafından, parası olanlara göre olacaktır..

Yok aslında birbirlerinden pek farkları.

Oysa üstün olan bilgili, dürüst, haklı olandır. Üstün olan Hak’tır. Haklı Hakk’a yakınlığı ölçüsünde üstündür.. Bu anlamda haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, hepimiz haklıdan yana olmalıyız.. Biz insanız, her insan Hz. Adem’in ve Hz. Havva’nın oğuludur veHz. Adem ve Hz. Havva annemiz de topraktandır. 

Siyasetin diline biraz hikmet, biraz estetik katmak gerek, bilgi ve tefekkürkatmak gerek. Poetika ve politika arsında bir bağ kurmak gerek.. Siyaseti içi boş, öfke yüklü ideolojik sloganlara kurban etmemek gerek.. Sonra “Kanlı meydan”lar, “Kanlı dereler”, “kanlı geçitler”den kurtulamıyoruz.. Siyaset oy kapmak için ucuz vaatlerin  basit dilinden kurtarılmalı.

Bu seçim de böyle geçti.  Dilerim bir sonraki seçim döneminde daha iyi bir noktada oluruz..

Selam ve dua ile..

yeniakit

Bu yazı toplam 1041 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar