"Siyasetçiler Particilik Girdabında Boğulmuşlar!

"Siyasetçiler Particilik Girdabında Boğulmuşlar!

Hizbullah, Lübnanlı bazı siyasetçilerin terör gruplarını himaye ediyor olmasını eleştirdi.

Lübnan'daki son gelişmeler hakkında Hizbullah Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyh Nebil Kavuk, 'Ülkeyi yöneten siyasetçiler halkın tüm sorunlarını unutarak particilik ve kabilecilik girdabında boğulmuşlar' açıklamasında bulundu.

Şeyh Nebil, "Aşırıcı terör gruplarının Suriye'de yaptığı katliamların ve Suriye'yi istikrarsızlığa sürüklemesinin üzerinden bunca zaman geçmiş olmasına rağmen hala bazı Lübnanlı siyasetçilerin terör gruplarını himaye ediyor olması şaşkınlık verici bir durum.

Lübnan her şeyden önce düşmanlarına karşı hangi cephede yer aldığını açık bir şekilde ilan etmelidir. Lübnan içerisinden bazı siyasilerin Hizbullah'ı hedef göstermesi kabul edilecek bir durum değil.

Her zaman Lübnanlıların yanında olan Hizbullah, yaşanan son gelişmelerde de halkın yanında olmaya devam edecektir. Hizbullah, halkın barışçıl gösterilerinin hamisi olacaktır. Hizbullah, kendi metotlarıyla halkın meşru taleplerinin yerine getirilmesi için çaba sarf etmeye devam ediyor." dedi.

Suriye'de particilik ve kabilecilik ülkeyi yangın yerine çevirirken, Lübnan hükümetindeki yolsuzzluk söylentileri ve başkent Beyrut'ta çöplerin tolanmaması halkı sokağa dökmüştü. protesto gösterilerinde 1 kişi hayatını kaybederken yüzlerce kişi de yaralanmıştı.Göstericilerin hükümete sorunları düzeltmesi için üç gün süre tanıdığı açıklanmıştı.  

Halkın isteklerini haklı bulan Hizbullah'ın, hükümetten halkın sorunlarına çare bulunmasını istediği belirtiliyor.