Siviller Katledilirken Askerin Peşine Düşen BM ve ABD'ye Cevap

Siviller Katledilirken Askerin Peşine Düşen BM ve ABD'ye Cevap

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri...

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, BM Genel Sekreteri'yle Amerikan idaresinin ateşkesin dün sabah bozulmasından Hamas hareketini sorumlu tutmalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu şekilde açıkça işgal rejimi tarafını tuttuklarını söyledi.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri dün akşam (01 Ağustos Cuma) yaptığı açıklamada, Cuma sabahı meydana gelen çatışmaların işgal güçlerinin Gazze’ye sızma girişimlerinin bir neticesi olduğunu belirterek, direniş güçlerinin ise kendilerini savunduğunu ifade etti.

Ebu Zuhri, BM ile ABD’nin sivilleri öldürürken kaybolan bir asker üzerinde yoğunlaşırken kurbanlarının çoğunluğu kadın ve çocuklardan olan katliamı görmezden geldiklerini hatırlattı.

BM tarafından önerilen ve dün sabah saat 08:00’de devreye giren ateşkes, işgal güçlerinin Rafah şehrinde katliam yapmasıyla bozuldu. İhanet ve ihlali kendine adet edinen işgal güçlerinin ateşkesi fırsat bilerek sivil halkı bombalaması sonucu 70’den fazla kişi şehit oldu, 300’den fazla kişi de yaralandı.  f

Filistin Enfermasyon Merkezi