Sivas Merkezli Paralel Yapı Operasyonunda 7 Gözaltı

Sivas Merkezli Paralel Yapı Operasyonunda 7 Gözaltı

Sivas merkezli 4 ilde düzenlenen Paralel Yapı operasyonu kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığının serbest bırakılmasına itiraz ettiği 8 şüpheliden 7'si gözaltına alındı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının, Sivas merkezli 4 ilde düzenlenen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 8'inin serbest bırakılmasına yaptığı itiraz üzerine 7 şüpheli gözaltına alındı, 1 zanlı hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, "Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, dernekler kanunu kapsamında güveni kötüye kullanma, suça yardım etme" iddiaları üzerine Sivas merkezli 4 ilde başlattığı operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden 8'inin serbest bırakılmasına itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Tokat Sulh Ceza Hakimliği, daha önce serbest bırakılan şüpheliler, M.D, A,Ç, İ.A, A.I, İ.B, F.K, B.B, E.Ş. hakkında yakalama kararı çıkardı. Şüphelilerden M.D, A.Ç, A.I, İ.B, F.K, E.Ş. Sivas'ta, B.B. Kayseri'de gözaltına alındı. İ.A ise adresinde bulunamadı.

Operasyon kapsamında daha önce haklarında gözaltı kararı verilen ve yurt dışına kaçtıkları tespit edilen bir derneğin başkanı Z.B, dershane ve okul kurucusu S.D. ile şirket yöneticisi M.Ş. hakkında da yakalama kararı verildi.