Şişli Belediyesi'nde Sarıgül'e Darbe

Şişli Belediyesi'nde Sarıgül'e Darbe

Şişli Belediyesi'nde büyük deprem Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'le başladı. Başkan Hayri İnönü müdürlerle başladığı görevden almalara, başkan yardımcılarıyla devam edecek.

Şişli Belediyesi'nde büyük deprem Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'le başladı. Başkan Hayri İnönü müdürlerle başladığı görevden almalara, başkan yardımcılarıyla devam edecek.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün yetkilerini geri aldı. Karar sonrası Sarıgül'ün başkan yardımcılığı görevinden istifa etmesi bekleniyor. 

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediye operasyona başladı. Dün 21 birimin müdürünü görevden alan İnönü, bugün ise radikal bir karara imza attı.

Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül'ün oğlu Belediye Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül'ün yetkilerini elinden aldı. Emir Sarıgül'e bağlı 6 şube müdürlüğü vardı. İnönü Sarıgül'e bağlı olan 6 birimi kendisine bağladı. Emir Sarıgül ise belediye başkan yardımcısı görevine devam ediyor ama kendisine bağlı hiçbir birim bulunmuyor. 

YÜKSEK BÜTÇELİ MÜDÜRLÜKLER Sarıgül'e Bağlıydı

Emir Sarıgül'ün yetkisinden alınan şube müdürlükleri arasında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Dış İlişkiler Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Özel Kalem Müdürlüğü bulunuyor. Edinilen bir diğer bilgiye göre Sarıgül'ün elinden alınan müdürlükler belediyesinin 'en yüksek bütçeli' müdürlüklerinin başında geliyor.  

Emir Sarıgül'ün GÖREVİ BAŞKA İstisnaydı

Emir Sarıgül, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde Şişli Belediyesi Meclis Üyeliği'ne 4'ncü sıradan seçilmişti. Seçimin kazanılması ardından Şişli Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Hayri İnönü ilk iş başkan yardımcılarına görev dağılımı yapmıştı. 

Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül o görevlendirmeyle hiçbir belediyede olmayan Başkan Vekili ve Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştı.

BAŞKAN İnönü'den İLK AÇIKLAMA 

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise yaptığı açıklamada belediye içinde müdürler arasında yorulanlar olduğunu bu nedenle değişiklik ihtiyacı hissettiğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Yapılan değişiklikler öyle abartılacak değişiklikler değil. Çok farklı yansıtılmaya çalışılıyor ama bekleyin göreceksiniz. Yapılan bir operasyon değil görev değişimi. Bunu bir 'Sarıgül operasyonu' olarak yansıtmaya çalışanlar Sarıgül ile aramı açmaya çalışanlardır. Kurumların başına dışarıdan bir atama yapmayacağım. Kurum içinden yani yine Sarıgül döneminden gelen ekip içerisinden atama olacak. Görev değişiklikleri yapıyoruz. Emir Sarıgül'e bağlı birimler çok da önemli değildi. Onu da operasyonun parçası olarak görmek doğru değil. Zaten başkan yardımcılığı devam ediyor."

İNTERNET SİTESİNDE İLGİNÇ DETAY

Şişli Belediyesi'nin internet sitesindeki 'Teşkilat Şeması'nda başkan Hayri İnönü'ye bağlı birimlerle ilgili değişiklikler eklendi. Tüm yetkileri alınmış olmasına karşı Emir Sarıgül'le ilgili bölümde yalnızca Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ismi bırakıldı. 

BAŞKAN YARDIMCILARI DA GÖREVDEN ALINACAK

Alınan bilgilere göre Şişli Belediyesi'ndeki görevden alma depremi sürecek. Sarıgül'ün istifa etmemesi halinde Sarıgül'le birlikte diğer belediye başkanlarının da görevden alınacağı söyleniyor.

(internethaber)