Sisi'yi Kızdıracak 1 Kasım Yorumu

Sisi'yi Kızdıracak 1 Kasım Yorumu

Mısır Televizyonunun haber sunucusu gazeteci Muhammed Nasır, Ak Parti'nin zaferiyle Mısır'daki darbe yönetimini kıyasladı.

Mısır Televizyonunun haber sunucusu gazeteci Muhammed Nasır, Türkiye'dekiseçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Ak Parti'nin zaferiyle Mısır'daki darbe yönetimini kıyasladı.
Mısırlı ünlü gazeteci, "Türkler, bugün Erdoğan ile devam etme kararı aldı ama onlarda seçim sonuçları kan ile devşirilmedi. Ne tanklar ne de silahlar konuştu" diyerek ülkesindeki darbeyi eleştirdi.
"TÜRKLERDE SİSİ YOK ERDOĞAN VAR"
Haber7'de yer alan habere göre, Muhammet Nasır, "Erdoğan 7 haziran'da geçmişe ve bugüne nispeten kaybetmişti ama askerler sokağa çıkmadı. Çünkü Türklerde bir Sisi yok Türk halkı çok farklı siyasi görüşlere sahip olmasına rağmen birleştiler" ifadelerini kullandı.
"TÜRKLER KİM HİZMET EDİYOR İYİ BİLİYOR"
Mısırlı gazeteci Türk halkının Erdoğan'ın kıymetini çok iyi bildiğini söyleyerek "Türkler kim hizmet ediyor iyi biliyorlar, çünkü onlar derler ki "insanı yaşat ki devlet yaşasın. insan polislerle zulüm altında baskı altında değil huzur ile sevgi ile yaşasın". diye konuştu.
"AK PARTİ'NİN ZAFERİNE ÜZÜLDÜM ÇÜNKÜ..."
Muhammet Nasır kendi ülkesiyle Türkiye'yi kıyaslayarak, "bizim Türklerden ne eksiğimiz var" diye sordu ve "kusuruma bakmayın Türkiye'deki Ak Parti'nin bu galibiyeti beni biraz üzdü, üzüldüm ama Türk halkına değil, kendi halkıma üzüldüm, kendi memleketime üzüldüm. Çünkü bizim sokaklarımız da İstanbul sokakları gibi olabilirdi, çoluk çocuk seçim sonuçlarını kutlayabilirdik. şimdi dönün ve kendi halinize biz bakın. rahatlık içinde yaşıyor olabilirdik. çocuklarımız ölmemiş olurdu"dedi.
MISIRLILARA SORDU, "TÜRKLERİ HİÇ KISKANMIYOR MUSUNUZ"
Mısırlı gazeteci canlı yayında Mısırlılara seslenerek, "Türkleri hiç kıskanmıyor musunuz" diye sordu ve "şimdi size soruyorum Türklerin siyasi sistemleri, ekonomik sistemleri, güçleri sizi kıskandırmıyor mu? Türkler parlamentoda birlik içindeler ve hepsi biliyor ki cumhuriyet onların değerleri" ifadelerini kullandı.
"TÜRKLERDE EGEMENLİK MİLLETİN YA BİZDE KİMİN?"
Mısırlı sunucu "Türkiye'de egemenlik milletindir bizde ise kime ait" diye sorarak, "bizim hükümetlerimiz hep başkalarının güdümü altında. 1909'da bile parlamentomuz İngiliz uşaklığı yapıyordu, ne zamana kadar sessiz kalacaksınız kardeşim, ne zamana kadar vatanına sahip çıkmayacaksın" öz eleştirisinde bulundu.