Sisi'ye yeni yıl 'hediyesi'

Sisi'ye yeni yıl 'hediyesi'

Mısır'daki cuntaya karşı direnişin merkezi haline gelen Ezher Üniversitesi'ndeki öğrenciler yeni yıla 'Gece 24' isimli bir hareket kurarak girdi. Saat 24.00'te yurt balkonlarından 'cunta düşsün' sloganıyla ilan edilen grubun öncelikli talepleri gözaltına

Ezher Üniversitesi'nde darbe karşıtı bir grup öğrenci, yeni yıla 'Gece 24' isimli hareketi kurarak girdi. Alınan bilgiye göre, Gece 24 Hareketi, gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılması ve Ezher kampüslerinde polis bulunmaması gibi talepleri gündeme getirmeyi planlıyor. Ezher Üniversitesi'ndeki darbe karşıtı öğrenciler, yılbaşı gecesi saat 24.00 sularında üniversitenin erkek yurtlarının balkonlarından 'Askeri yönetim düşsün' sloganları atmış, dün sabah da yurdun bulunduğu Mustafa en-Nahhas Caddesi'nde eylem düzenlemişlerdi.

Mısır'da Abdulfettah El-Sisi'nin 3 Temmuz'da yaptığı darbenin ardından cunta karşıtı gösteriler ülke genelinde devam ederken, akademik yılın başlangıcından bu yana üniversitelerde de sık sık protestolar düzenleniyor. Gösterilerin yoğun olarak devam ettiği Ezher'de 28 Aralık'tan bu yana öğrenciler sınavları boykot ediyor.

BORU HATTINA SALDIRI

Bu arada, Mısır'ın yoğun saldırıların yaşandığı Sina bölgesinde önceki gün Ürdün'e giden doğalgaz boru hattının, kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından patlatıldığı bildirildi. Polislere yönelik saldırıların sık sık yaşandığı Sina'nın orta kesimindeki el-Hasene bölgesinden geçen doğalgaz boru hattı, boruların altına yerleştirilen uzaktan kumandalı patlayıcılarla infilak ettirildi. Kaynak, patlatılan boru hattının, Ürdün'e giden boru hattından ayrıldığını, biri Mısır ordusuna diğeri sivillere ait olmak üzere 2 çimento fabrikasının yakıt ihtiyacını karşıladığını kaydetti.

Katliamcı polislerin listesi yayınlandı

Müslüman Kardeşler'e (İhvan Hareketi) yakın bazı internet siteleri, İçişleri Bakanlığı Operasyon Başkanlığı'ndan çok önemli bilgileri önceki gün kamuoyuna duyurdu. Sosyal iletişim siteleri ve İhvan'a yakın gazetelerin elektronik sayfalarında, Rabia Meydanı'ndaki kanlı katliamlara katılan ve saldırıları yöneten 22 polis şefinin adı, adresi ve telefon numarası yayınlandı.