Sisi'ye Mareşal Rübesi Verildi

Sisi'ye Mareşal Rübesi Verildi

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, darbenin mimarı Savunma Bakanı General Abdulfettah Sisi'nin rütbesini mareşalliğe yükseltti

Mısır'da 3 Temmuz darbesinin mimarı Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay başkanı Abdulfettah El Sisi'nin rütbesi mareşalliğe yükseltildi.

Sisi tarafından atanan ülkenin geçici cumhurbaşkanı Adli Mansur, yayınladığı kararname ile Sisi'nin rütbesini genrallikten mareşalliğe yükseltti. Böylece Sisi, mareşallik rütbesi alan beşinci Mısırlı asker oldu.

Bu arada Sisi'nni kuvvet komutanları ile toplantı halinde olduğu ve cumhurnbaşkanlığı adaylığını müzakere ettiği bildiriliyor. Toplantı sonunda Sisi'nni cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanabileceği belirtiliyor.

Sisi'ye mareşallik rütbesinin adaylığının açıklanmasından önce verilmesi dikkat çekti.

Mısır'da 3 Temmuz'da gerçekleşen askeri darbenin mimarı olarak kabul edilen Abdulfettah es-Sisi, 12 Ağustos 2012'de Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi tarafından Hüseyin Tantavi'nin yerine Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilmişti.

Sisi, 3 Temmuz 2013'de gerçekleştirilen askeri darbede, seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevinden uzaklaştırılarak yapılacak seçimlere kadar Adli Mansur'un "geçici cumhurbaşkanı" olarak görev yapacağını açıklamıştı.