Sisi’ye 'İslâm ittifakı' Paketi

Sisi’ye 'İslâm ittifakı' Paketi

“Teröre karşı İslâm ittifakı” kuran Suudi Arabistan, Mısır’a 8 milyar dolarlık yatırım ve 5 yıllık petrol ihtiyacını karşılama sözünü verdi. Zor ekonomik şartlar altında ülkeyi yönetmeye çalışan Sisi’ye yapılan bu yardım, ittifakın kurulmasından bir gün s

Teröre karşı İslâm ittifakı” kuran Suudi Arabistan, Mısır’a 8 milyar dolarlık yatırım ve 5 yıllık petrol ihtiyacını karşılama sözünü verdi. Zor ekonomik şartlar altında ülkeyi yönetmeye çalışan Sisi’ye yapılan bu yardım, ittifakın kurulmasından bir gün sonra geldi.
 
Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, Mısır’a yatırım desteği ve 5 yıllık petrol ihtiyaçlarının karşılanması sözünü verdi. Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansında yer alan habere göre, Kral Selman, Mısır’daki Suudi yatırımların 8 milyar dolara kadar artırılması için de gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Suudi Kral, Suudi gemilerin, Sisi’nin inşa ettiği yeni Süveyş kanalını daha sık kullanacağını da ifade etti.
 
Bu kararlar, iki gün önce “İslâm İttifakı”nı açıklayan Suudi İkinci veliaht Prensi Kralın oğlu Muhammed Bin Selman’ın Kahire’de Mısır Başbakanı Şerif İsmail’le yaptığı toplantının ardından geldi. Toplantı 11 Kasım 2015’te kurulan “Suudi Arabistan-Mısır Koordinasyon Konseyi” kapsamında gerçekleşti.
 
Mısır geçtiğimiz Mart ayında Şarm El Şeyh’te düzenlenen yatırım konferansı sırasında petrol zengini Körfez ülkelerinden 12 milyar dolarlık yatırım sözü almıştı.
 Kaynak : Al Jazeera Türkçe