Sisi'ye göre Yargılamalar Hukuka Uygunmuş

Sisi'ye göre Yargılamalar Hukuka Uygunmuş

Merkel ile görüşen Sisi, darbeden sonra yapılan yargılamaların uluslararası hukuka uygun olduğunu öne sürdü.

ısır'ın darbeyle başa gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi resmi ziyaretle geldiği Berlin'de Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Merkel ile bir araya geldi. Sisi'nin Merkel ile yaptığı görüşmede Mısır'da darbeden sonraki tüm yargılamaların uluslar arası hukuk kurallarına uygun olduğunu iddia etti.

3 günlük resmi bir ziyaret için Almanya'ya gelen Sisi'yi, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue'nin kapısında karşıladı.

Sisi, sarayın şeref defterini imzaladıktan sonra resmi karşılama için bahçede askeri tören düzenledi. İki Cumhurbaşkanı daha sonra basına kapalı bir görüşme yaptı.

Sisi, görüşmede Muhammed Mursi'nin seçimle işbaşına geldiğini fakat halkın meşruiyeti ondan aldığını öne sürdü. Sisi "Halk, Mursi'ye karşı gösteri yapmaktan başka çare bulamadı" ifadelerini kullandı.

İçerde görüşme sürdüğü sırada polis dışarıda toplanmış Sisi karşıtlarına, sarayın uzağındaki bir noktada gösteri yapmalarına izin verdi. Polis, Sisi yanlısı bir başka gruba ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanmasına izin verdi. 

Ellerinde "İdam cezalarını durdurun" ve "Askeri darbeye hayır" yazan dövizler taşıyan Sisi karşıtları, "Çocuk katili Sisi" ve "Mursi reisimiz" şeklinde sloganlar atmaları dikkat çekti.