Sisi'nin Polisleri Bir Göstericiyi Daha Katletti

Sisi'nin Polisleri Bir Göstericiyi Daha Katletti

Mısır'daki Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, güvenlik güçlerinin Baltim kentinde düzenlenen yürüyüşe müdahalesinde bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Mısır'ın Kefer Şeyh iline bağlı Baltim ilçesinde düzenlenen darbe karşıtı gösteride 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi kaynaklarından alınan bilgiye göre, polis, Baltim'de darbe karşıtı gösteri yapan sivillere av tüfeğiyle müdahalede bulundu. Göstericilerden Abduh İsmail Şurrabi (23) isimli genç, vücudunun çeşitli bölgelerine isabet eden saçmalar nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Kaynaklar, polis müdahalesinde birçok göstericinin de yaralandığını ifade etti. Olaylara ilişkin Mısır makamlarından ise açıklama yapılmadı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısı üzerine başkent Kahire, İskenderiye, Süveyş, Port Said ve kuzeydeki Delta bölgesi ile "Said" diye adlandırılan güneydeki kent ve kasabalarda sabah saatlerinden itibaren toplanan göstericiler, yönetimi protesto ediyor.

Mısır'da 3 Temmuz'daki askeri müdahalenin ardından başlayan gösteriler, Mübarek ve eski İçişleri Bakanı Habib Adli ve yardımcılarının 25 Ocak Devrimi'nde öldürülenlere ilişkin davada suçsuz bulunmalarıyla yeniden ivme kazandı