Sisi'nin Danışamanı:  İslam’da Tesettürün Hükmü Yoktur

Sisi'nin Danışamanı: İslam’da Tesettürün Hükmü Yoktur

Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi darbeyle görevinden uzaklaştıran cuntacı diktatör Abdülfettah es-Sisi’nin danışmanlarından Faruk El-Baz, İslami değerleri adeta hiçe saydı.

Darbeci Abdülfettah es-Sisi’nin danışma kurulu üyesi ve bilimsel çalışmalarıyla da tanınan Jeoloji mühendisi Faruk El-Baz, katıldığı bir televizyon programında tesettürle ilgili çirkin sözler sarfetti. El-Baz, tesettürün gerçek İslamın bir parçası olmadığını ileri sürdü. Tesettürün, İslami bir hüküm olmadığıni iddia eden Faruk El-Baz, miras konusunun gözden geçirilmesini istedi. Sisi’ye de danışmanlık yapan El-Baz, mirasta kadın ve erkek arasında eşitlik sağlanmasına yönelik yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti. 
 
El Ezher Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Hukuk ve Şeriat Hukuku Profesörü olan Ahmed Kerime, El-Baz’ın sözlerine çok sert tepki gösterdi. Kerime, “Faruk El-Baz, yaptığı çalışmalarla Mısırlılar için bir değerdir. Ancak bu, onun alanı olmayan konularda istediği gibi konuşma yetkisini vermez” dedi.
 
Kerime, “Herkes, tıp, mühendislik, ekonomi ve diğer bilim dallarında uzmanlaşmaya saygı gösterdiği gibi şeriat ilimlerinde de uzmanlığa saygı göstermelidir. İslam şeriatına gelince, bilgisi olanda olmayanda herkes güncelleme adı altında çok rahat konuşma cüreti gösteriyor” ifadelerini kullandı.
 
Diğer taraftan El Ezher Üniversitesi alimleri de, tesettürün Kur’an ve sünnetin naslarıyla kadınlara farz  olduğunu ve bu hükmün hiçbir şekilde değişmeyeceği, tevil edilmeyeceğine işaret ederek El-Baz’ı sözlerinden dolayı tövbe etmeye çağırdılar.