Sisi'den Körfez'e ilk ziyaret

Sisi'den Körfez'e ilk ziyaret

Mısır Savunma Bakanı, Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır’ın ortak düzenlediği ‘Zayed-1’ tatbikatının son bölümünü izlemek için bu ülkeye gitti.

Birleşik Arap Emirlikleri Haber Ajansı VAM'a göre, beraberindeki üst düzey bir askeri heyetle birlikte ülkeye giden Sisi’yi Abu Dabi Veliahtı ve Silahlı Kuvetler Başkan Yardımcısı Şeyh Muhammed Bin Zayed Nahayan karşıladı.

VAM, ikili arasında yapılan görüşmede, iki devlet ve halk arasında kuvvetli bağların olduğuna vurgu yapıldığını söyledi.

Mısır ordusunun sözcüsü, Sisi’nin iki ülkenin hava ve deniz kuvvetlerinin ortak gerçekleştirdiği tatbikatın son bölümünü izleyeceğini söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE),3 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevden uzaklaştıran darbenin ardından Suudi Arabistan ile birlikte Mısır’a en çok mali yardımda bulunan ülke. BAE, darbenin ardından Mısır’a yaklaşık 5 milyar dolar yardımda bulundu ve Mısır Merkez Bankası’na 2 milyar dolar faizsiz borç verdi.

BAE, Suudi Arabistan'ın Müslüman Kardeşler'i terör örgütü ilan etmesine de destek vererek, tüm ülkelere 'İhvan'a karşı birleşin' çağrısı yapmıştı.