Sisi: Sizden Bir Şey Saklamadım

Sisi: Sizden Bir Şey Saklamadım

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır'ın "Korku ve endişeyi meşrulaştıran" krizlerle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Parlamentodaki, yeni yasama yılı açılışında konuşan Sisi, "Mısır, korku ve endişeyi meşrulaştıran krizlerle karşı karşı bulunuyor" diyerek, "Yolun engebeli ve zor olduğu konusunda sizden bir şey saklamadım" dedi.
Süveyş Kanalı'nda yaptıkları yenileme çalışmalarına ve bazı iş alanları açma konusundaki projelere işaret eden Sisi, ülkedeki işsizlik oranını hafiflettiklerini savundu. Mısır için gençlerin çok şey ifade ettiğini söyleyen Sisi, bu noktada yetkilerini kullanarak tutuklu bazı gençleri serbest bıraktırdığını belirtti.
Mısır'da askeri darbeden sonra ilk defa geçen ekim, kasım ve aralık aylarında yapılan parlamento seçimlerinde çoğunluğu Sisi yanlıları elde etmişti.
Abdulfettah es-Sisi, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak görev yaptığı Temmuz 2013'te askeri darbeyle, Mısır'da ilk defa demokratik yollarla halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden uzaklaştırmıştı. Sisi, daha sonra yapılan seçimlerle cumhurbaşkanlığı görevine getirilmişti.
Kaynak : AA