Sisi rejimi gerçek yüzünü gösterdi

Sisi rejimi gerçek yüzünü gösterdi

Mısır'da bugün düzenlenen gösteriler sırasında polis, korku filmlerinde kullanılan iskeletor maskesiyle sokağa çıktı. Polisin bu hali Mısırlılara, "Rejim gerçek yüzünü gösterdi" şeklinde yorumlandı

Mısır'da darbe karşıtı gösterilere müdahale eden güvenlik güçlerinin giyimleri görenleri şaşırtıyor. 

Başkent Kahire'nin batısındaki Giza kentinde ana yollara konuşlu "iskeletor maskeli" polis ekiplerini çevredekiler merak ve şaşkınlıkla izledi.

Polisin neden böyle bir uygulama yaptığı bilinmezken, uygulama halk arasında "rejim gerçek yüzünü gösterdi", "darbenin yüzü" şeklinde yorumlandı.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu gruplarla mücadele için kapsamlı bir yol haritası izleyeceğiz. Gösteriler öncesinde, organize edenleri tutuklayarak önlemler alınacak. Bu tehditlerle tüm ciddiyet ve kararlılıkla mücadele edilecek. Plan kapsamında, tüm şehirler, kamu kurumları ve işlek bölgelere emniyet güçleri konuşlandırılacak ancak ana meydanlar kapatılmayacak" denilmişti.

Günler öncesinden 28 Kasım'da gösteri düzenlenmesi çağrısında bulunan Selefi Cephe'nin 5 yöneticisi gözaltına alınmıştı.

Öte yandan başkent Kahire'nin doğusundaki Matariye semtinde cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere müdahale eden polisin açtığı ateşte 1 protestocunun hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İhvan'dan sonra Mısır’daki en geniş tabanlı gruplardan "Selefi Cephe", ülkede 2011'de gerçekleştirilen "25 Ocak Devrimi" sonrasında 28 Kasım'da gerçekleştirilen "demokratik ve şeffaf" parlamento seçimlerinin yıl dönümünde "Müslüman Gençliğin İntifadası" adı altında gösteri çağrısında bulunmuştu.

Cephe'nin "barışçıl olacağını" vurguladığı gösterileri, çoğunluğu "Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak" üyesi başta İhvan olmak üzere, İstiklal ve Fazilet partileri ile Raye Partisi Genel Başkanı Hazım Salah Ebu İsmail'in öncülüğündeki "Hazımcılar Hareketi" ve Darbe Karşıtı Gençlik Hareketi ile Nahda Ultras gibi gruplar da destekleyeceğini duyurmuştu.

Kaynak: Dünya Bülteni