Sisi, Mübarek'i Savundu

Sisi, Mübarek'i Savundu

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek hakkında verilen kararların eleştirilmesinin doğru olmadığını belirtti....

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi, dün Mübarek hakkında verilen beraat kararlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Mısır Anayasası'nın yargıya tam bağımsızlık verdiğini ifade ederek kuvvetler ayrılığı ilkesinin işlerlik kazanmasının gerekliliğine işaret eden Sisi, "Yargının verdiği kararların niteliğiyle ilgili eleştiride bulunmak doğru değil" ifadesini kullandı.

Yeni Mısır olgusuna vurgu yapan Sisi, "25 Ocak ve 30 Haziran devrimlerinden doğan yeni Mısır, adalet, hürriyet, eşitlik ve yolsuzlukla mücadele temelleri üzerine kurulu modern ve demokratik bir devletin tesis edilmesi yolunda emin adımlarla ilerliyor ve geriye dönmesi asla söz konusu olmaz" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan bir diğer açıklamada ise Sisi'nin bu akşam Adalet Bakanı Mahfuz Sabir ve geçiş dönemi Adalet ve Parlamento İşleri Bakanı İbrahim el-Huneydi ile bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada Sisi'nin yetkililerle yaptığı görüşmenin, 25 Ocak devriminde hayatını kaybedenlerin aileleri ile yaralananların tüm yasal haklarını elde etmeleri için gerekli işlemlerin yapılması amacıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Mısır'da "yüzyılın davası" olarak bilinen ve dün yapılan karar duruşmasında mahkeme, "25 Ocak Devrimi sırasında göstericileri öldürmek" iddiasıyla "hakkında dava açılamayacağı"na karar verdiği Mübarek'in, "İsrail'e doğalgaz satışı yoluyla yolsuzluk yapıldığı" suçlamasından beraatine hükmetmiş, "haksız kazanç sağlama ve rüşvet" davasının ise zaman aşımına uğradığı kararını vermişti.

 
Kaynak: AA