Sisi, İspanya'yaGidiyor

Sisi, İspanya'yaGidiyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, İspanya Kralı 6 Felipe'nin daveti üzerine bugün Madrid'e gidecek.

Geçtiğimiz 30 Ocak'ta Addis Ababa'da düzenlenen Afrika Birliği Zirvesi'nde görüştüğü İspanya Kralı 6. Felipe'nin zirve sırasındaki daveti üzerine Madrid'e gidecek olan olan es-Sisi'nin gündeminde iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliğini geliştirmek var.  Ziyaret sırasında iki ülke arasında bazı ikili anlaşmalara da imza atılacağı öğrenildi.

Güney Kıbrıs'ta katıldığı 3'lü zirvenin ardından bu akşam Madrid'e hareket edecek olan Mısır Cumhurbaşkanı es-Sisi, resmi temaslarına yarın başlayacağı öğrenildi. 

İlk olarak İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos ve 15 İspanyol firmasının üst düzey yöneticisi ile kahvaltıda bir araya gelecek olan Mısır Cumhurbaşkanı daha sonra Başbakan Mariano Rajoy ile görüşecek. Görüşme sırasında turizm ve ekonomi alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik hazırlanan anlaşmaların imzalanacağı açıklandı.

Es-Sisi, daha sonra İspanya Kralı 6. Felipe ile Kraliyet Sarayı'nda verilecek öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Mısır'dan 2006 yılından beri cumhurbaşkanı düzeyinde ilk kez resmi bir ziyaretin yapıldığı İspanya'da, ziyarete yönelik olarak diplomatik kaynaklar, İspanya'nın Mısır'ın yeni alt yapı kalkınma projelerinde yer alma çabası yorumunda buluyor.