Sisi için Kabe'de etten duvar

Sisi için Kabe'de etten duvar

İki günlük Suudi Arabistan ziyareti sırasında Kâbe'yi de ziyaret eden Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah El Sisi için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ziyaretçilerden Sisi'ye bir saldırı olmaması için Kâbe, Suudi güvenlik güçleri tarafından çembere alındı.

Suudi Arabistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaret kapsamında Kâbe'yi ziyaret eden Mısır'ın darbe ile göreve gelen Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi, Mescid-i Haram'a Suudi güvenlik güçlerinin yoğun önlemleri altında girdi. Suudi polis ve askerleri Sisi'nin yürüyüş güzergâhı üzerinde etten bir duvar ördü.

Mısır heyeti Kabe'ye girdiğinde Suudi güvenlik güçleri yapının etrafında bir çember oluşturdu ve ziyaretçilerin yaklaşmasına izin vermedi.

Suudi resmi haber ajansının yakından çekilen görüntülerine yansımasa da, sosyal medyada paylaşılan bazı fotoğraflar Sisi için alınan önlemlerin ortaya çıkardığı ilginç manzarayı ortaya çıkardı. Kol kola giren güvenlik görevlileri birkaç saf halinde Sisi ve beraberindeki heyeti Kâbe'ye gelen diğer ziyaretçilerden tamamen ayırdı.

Cemaat Kabe'ye yaklaştırılmadı

Hüsnü Mübarek sonrası Mısır'ın ilk seçilmiş devlet başkanı olan Muhammed Mursi'yi askeri bir darbe ile deviren Sisi'ye yönelik bir saldırı olmaması için alınan önlemler çerçevesinde, Suudi güvenlik güçleri Mısır heyetinin Kâbe'ye girişi sırasında yapının etrafında bir çember oluşturdu. Mısır heyetinin alanda bulunduğu süre içerisinde cemaatin Kâbe'ye yaklaşmasına izin verilmedi.

Yeni Şafak