Sisi: Halk, İhvan'ın meclise gelmesine izin vermeyecek

Sisi: Halk, İhvan'ın meclise gelmesine izin vermeyecek

Sisi, devlete ait Ahram, Ahbar ve Cumhuriyye gazetelerine verdiği röportajda, gelecek genel seçimlerin 2015'in ilk çeyreğinde gerçekleşmesini beklediğini belirtti. Sisi, "Mısır halkı, genel seçimlerde İhvan'ın meclise geri gelmesine izin vermeyecek" dedi.

Sisi, devlete ait Ahram, Ahbar ve Cumhuriyye gazetelerine verdiği röportajda, gelecek genel seçimlerin 2015'in ilk çeyreğinde gerçekleşmesini beklediğini belirtti. Sisi, "Mısır halkı, genel seçimlerde İhvan'ın meclise geri gelmesine izin vermeyecek" dedi.

Sisi, anayasa değişikliği yönündeki taleplerin olduğuna ilişkin soruyu, "Bizim oluşturduğumuz ve kararlaştırdığımız anayasayı değiştirmeyi talep etmemiz mantıklı olur mu sizce?" şeklince cevaplandırdı.

Katar'la ilişkiler

Mısır ile ilişkilerini düzeltmek için Katar'ın attığı adımların yeterli olup olmadığı konusuna da değinen Sisi, "Suudi Arabistan'ın çabaları bizim için takdire şayandır çünkü bizzat Kral Abdullah tarafından takip ediliyor. Ancak Katar'a gelince bekleyelim ve görelim" diye konuştu.

Doha ve Kahire yönetiminin, Temmuz 2013'te Mısır'da yaşanan askeri darbenin ardından gerilen ilişkileri, Suudi Arabistan'ın girişimiyle son dönemde yapılan ziyaret ve açıklamalarla normale dönmeye başladı.

20 Aralık'ta, Katar Emiri Temim bin Hamad Al Tani'nin özel temsilcisi Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Tani ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in temsilcisi Halid Abdulaziz et-Tuvicri Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle bir araya gelmişti.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf, düzenlediği basın toplantısında, konuya ilişkin "Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in Katar ile Mısır arasındaki gerginliğin giderilmesi için başlattığı girişimi yakın zamanda pratiğe dökmeyi istiyoruz" ifadesini kullanmıştı. 

Kaynak: AA