Sisi Cuntasına ırkçı Le Pen'denÖvgü...

Sisi Cuntasına ırkçı Le Pen'denÖvgü...

Mısır'da bulunan Le Pen Mursi ve İhvan'ı IŞİD destekçisi olmakla suçlarken Sisi'nin 'radikallik'le mücadelesini takdir ettiğini söyledi

Mısır'ı ziyaret eden Fransız aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin 'radikal unsur'lara karşı verdiği mücadeleyi takdir ettiğini söyledi
Le Pen, önceki gün Mısır'ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Mısır'da İhvan'a karşı yapılan darbenin mimarı ve cumhurbaşkanı Sisi ile de görüşen Le Pen, onun ülkede radikal uınsurlara karşı verdiği mücadeleyi övdü. Partisi Ulusal Cephe'nin 'radikal' unsurlarla mücadele için var olduğunu ifade eden Le Pen, Sisi'ye de Mısır'daki mücadelesi için her türlü yardıma hazır olduğunu kaydetti.
Aşırı sağcı politikacının, Mısır'da darbeyle görevden alınan Muhammed Mursi ve İhvan yönetimini ise IŞİD yanlısı olmakla suçlaması dikkat çekti.
Sisi, 2013 yılında henüz bir yıldır iktidarda olan Muhammed Mursi'ye karşı bir darbe yaparak onu ve İhvan'ın önde gelen çok sayda yöneticisini tutuklamıştı. Yapılan yargılamalarda Mursi ve İhvan Mürşidi Muhammed Bedii dahil çok sayıda yönetici idam cezasına çarptırıldı.
Darbeden sonraki gösterilerde gösterdiği sert müdahaleyle binlerce kişinin ölümüne yol açan Sisi yönetimi, Libya'da da darbeye teşebbüs eden Halife Hafter'in destekledi Tobruk hükümetini destekliyor. Libya'da yapılan hava saldırılarında kullanılan uçakların Mısır'a ait olduğu öne sürülüyor.