Sisi: Aldığımız Tedbirler İsrail'i Korumak İçin

Sisi: Aldığımız Tedbirler İsrail'i Korumak İçin

Mısır rejimi, Filistinlilere yönelik düşmanca tavrını sürdürüyor...

Mısır’da seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye darbe yapan ve Müslüman Kardeş Cemaati'nden binlerce kişiyi öldüren ve onbinleri zindana dolduran, Gazze kuşatmasını ağırlaştıran, tünelleri bir bir yok eden, Gazze sınırına tampon bölge inşa eden Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Sina’da gerçekleştirdikleri operasyonları ve aldıkları tedbirleri temelde işgal rejimini korumak için yaptıklarını itiraf etti.

Frans 24 kanalının kendisiyle yaptığı röportajda Sina’da yaptıkları operasyonlara değinen darbeci Sisi, “Sina’daki operasyonlarımız Mısır’ın Sina’daki egemenliğini sağlamak içindir. Topraklarımızın İsrail’e karşı yapılacak eylemlerin üssü olmasına izin vermemiz söz konusu değildir” dedi.
 
Sisi'nin darbeden önce ve darbeden sonra işgal rejimindeki güvenlik ve istihbarat birimleriyle sık sık görüştüğü, Gazze savaşında da bu görüşmeyi sürdürdüğü haber ajanslarına yansımış ve deşifre olmuştu. Resmi ağızdan işgal rejiminin güvenliğini önemsediklerini söylemeleri ve onun güvenliği için Sina’da operasyon yaptıklarını itiraf etmeleri aslında darbenin amacını da ortaya koyuyor.

Sina eylemlerini bahane eden Mısır ordusu Gazze sınırında yüzlerce evi yıkıp sınır boyunca tampon bölge inşa etmek istiyor. Kaynaklar Mısır ordusunun şimdiye kadar 800 ev yıktığını belirtiyor.