Sırplar NATO ve AB'yiProtesto Etti

Sırplar NATO ve AB'yiProtesto Etti

Sırp Radikal Partisi, NATO'nun eski Yugoslavya'yı bombalamasının 16.yıl dönümü dolayısıyla protesto düzenledi. Protestoda NATO, AB, ABD ve Kosova bayrakları yakıldı.

Sırp Radikal Partisi (SRS), NATO'nun eski Yugoslavya'yı bombalamasının 16'ncı yıl dönümü dolayısıyla başkent Belgrad'da protesto düzenledi.
Protestoya, Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICTY) tarafından sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak serbest bırakılan savaş suçu zanlısı SRS lideri Voyislav Şeşely de katıldı.
Sırbistan emniyetinin izin vermemesine rağmen düzenlenen protestoda NATO, AB, ABD ve Kosova bayrakları yakıldı.
Şeşely, burada yaptığı konuşmada, düzenledikleri protestoyla NATO, ABD, AB ve Kosova hakkındaki düşüncelerini sembolik bir şekilde göstermek istediklerini belirterek, NATO'nun Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'ni (RS) de bombaladığını ve bunun sonucunda Sırp topraklarının işgal edildiğini savundu.
Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin korumaya devam edeceklerini söyleyen Şeşely, Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin Sırbistan ile birleşmesi için gerekli koşulları oluşturmak için çalışacaklarını ifade etti.
Şeşely, ABD ve AB'nin Karadağ'ı da Sırbistan'dan ayırdığını ileri sürerek, "Ne pahasına olursa olsun, bu ülkeye (Karadağ) yeniden Sırplığı geri getireceğim ve bu ülkeyi yenide birleşik Sırp devletine geri döndüreceğim" diye konuştu.
NATO'nun yaklaşık üç ay boyunca Yugoslavya'yı bombaladığını, çocukları, sivilleri, askerleri ve polisleri öldürdüğünü savunan Şeşely, "Yaklaşık 10 yıl önce de Kosova ve Metohiya'yı elimizden alıp, bağımsızlığını ilan ettiler. Biz bu bağımsızlığı hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Ne zaman olursa olsun biz Kosova ve Metohiya'yı özgürlüğüne kavuşturacağız ve Arnavutluk sınırlarımızı Sırp askeri ve polisi koruyacak" şeklinde konuştu.
NATO bombardımanı sırasında büyük zarar gören eski Genelkurmay Başkanlığı binası önünde toplanan grup, yarım saat süren protestonun ardından olaysız bir şekilde dağıldı.