Şırnak'ta iki Doçka Mevzii İmha Edildi

Şırnak'ta iki Doçka Mevzii İmha Edildi

Şırnak'ta iki F-16 uçağı ile PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendiği, bölgede tespit edilen örgüte ait 2 doçka mevzii imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta iki F-16 uçağı ile PKK hedeflerine hava harekatı düzenlendiği, bölgede tespit edilen örgüte ait 2 doçka mevziinin imha edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sayfasında "önemli yurt içi olaylar"ına ilişkin bilgi verildi.

PKK mensupları tarafından, Şırnak / Akçay Halis Tepe Üs Bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu ve yapılan silahlı saldırıya, anında karşılık verildiği belirtildi.

Ayrıca iki F-16 uçağı ile PKK hedeflerine, hava harekatı düzenlendiği, gerçekleştirilen hava harekatı ile bölgede tespit edilen bölücü terör örgütüne ait iki doçka mevzinin imha edildiği kaydedildi.
IĞDIR-DOĞUBEYAZIT'TA 5 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada Iğdır-Doğubayazıt karayolundaki operasyonda, ilk belirlemelere göre 5 militan öldürüldü.
Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde Iğdır-Doğubayazıt karayolunun 25. kilometresinde bir grup PKK mensubu olduğu yönünde görüntü alan güvenlik güçleri, karayolunu Iğdır'ın Erhacı ile Doğubayazıt'ın Karabulak köylerinden itibaren ulaşıma kapattı.
Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, bir süre sonra teröristlerle sıcak temas sağladı. Yaşanan çatışma sonrası militanların kaçtığı bölgeler helikopterle ateş altına alınırken, ilk belirlemelere göre 5 terörist öldürüldü.
Operasyonun sona ermesiyle ulaşıma açılan karayolu, bu kez Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylası'ndan Suveren köyü yakınlarına inen bir grup terör örgütü mensubu tarafından kapatıldı.
Yoldan geçen bir tırı durduran teröristler, sürücüsünü indirdikleri tırı ateşe verdikten sonra bölgeden uzaklaştı. Olay yerine giden güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.
Kaynak: AA