Şırnak'ta 15 Ağustos Gerginliği!

Şırnak'ta 15 Ağustos Gerginliği!

Şırnak'ta PKK'nın ilk silahlı eyleme başlamasının 31'inci yıldönümü nedeniyle gösteri yapan örgütün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi bir grup polise ses bombası ve molotof kokteyli ile saldırdı.

Şırnak'ta PKK'nın ilk silahlı eyleme başlamasının 31'inci yıldönümü nedeniyle gösteri yapan örgütün gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi bir grup polise ses bombası ve molotof kokteyli ile saldırdı. Polisin basınçlı su ve gaz bombası ile karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sırasında kalaşnikof tüfek taşıyan bazı kişiler sokaklara çıkarken, göstericiler MOBESE kameralarına tabanca ile ateş etti.


PKK'nın ilk eyleme başladığı 15 Ağustos 1984'ün yıldönümü nedeniyle Şırnak'ın Vakıfkent, Dicle, Yeşilyurt, Bahçelievler mahalleleri ve Ömer Kabak Meydanı'nda dün akşam saatlerinde toplanan bir grup kutlama yapmak istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, toplanan gruba yaptıkları gösterinin yasa dışı olduğunu söyleyerek, dağılmaları yönünde anonslar yaptı. Bunun üzerine toplanan kalabalığın arasında bulunan PKK'nın şehir yapılanması YDG-H üyeleri polise taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Saldırı sonrası polis göstericilere basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sonucu ara sokaklara kaçan YDG-H üyeleri ile polis arasındaki çatışmalar gece geç saatlere kadar sürdü. Olayların başlaması üzerine esnaflar işyerlerini erkenden kapatırken, çatışmalar şehrin bir çok noktasına yayıldı. Yaşanan çatışmalarda yer yer silah kullanıldığı öğrenilirken bazı evlere kurşun isabet ettiği belirtildi.

KALAŞNİKOF TÜFEKLERLE SOKAĞA ÇIKTILAR
Çatışmaların Şırnak'ın bir çok noktasına sıçraması ardından ellerinde Kalaşnikof ve tabanca bulunan yüzü maskeli kişilerin de sokağa çıktığı görüldü. Bu sırada polisle çatışan gruptan bazı kişiler tabanca ile Mobese kameralarına da ateş etti. Polislerin eylemi görmemesi için Mobese kameralarına ateş eden YDG-H üyeleri daha sonra sokak aralarında çatışmaya devam etti. Saat 01.30'a kadar devam eden çatışmalar sırasında Şırnak'ın birçok noktasından silah ve patlama sesleri duyuldu.