Şırnak’ta 10 Terörist Öldürüldü

Şırnak’ta 10 Terörist Öldürüldü

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden operasyonlarda 10 terörist öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda 8 terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 195’e ulaştığı operasyonlarda, iki el yapımı patlayıcı (EYP) imha edildi.
SİLOPİ’DE 3 EYP İMHA EDİLDİ, 3 BARİKAT KALDIRILDI

Silopi’de devam eden operasyonda, 2 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen toplam terörist sayısının 30’a ulaştığı operasyonlarda, bir kalaşnikof piyade tüfeği ile 53 adet fişeği, iki şarjör, bir havan mühimmatı ve bir ton amonyum nitrat ele geçirildi. Silopi’de üç adet EYP imha edildi, üç barikat kaldırıldı.
SUR’DA 13 EYP İMHA EDİLDİ

Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda, 13 adet EYP imha edildi, bir barikat kaldırıldı, bir hendek kapatıldı. Tunceli’de icra edilen operasyonda, tespit edilen bir sığınak içerisinde, EYP yapımında kullanılan 10 kilo Anfo yani amonyum nitrat-fuel oil, 100 metre kablo ile muhtelif gıda ve mutfak malzemesi ele geçirildi.
KİLİS’TE 4 DAEŞ MİLİTANINA GÖZALTI

Şırnak Silopi’de, YDG-H gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüten ve bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen 4 işbirlikçi, gözaltına alındı. Kilis’te, Suriye’den Türkiye’ye sınırı yasa dışı yolla geçmeye çalışan, DEAŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 4 kişi gözaltına alındı.
Genelkurmay Başkanlığı yakalanan DAEŞ militanlarının fotoğraflarını da paylaştı.
Kaynak : İHA