Şırnak ve Hatay'da flaş PKK Saldırı

Şırnak ve Hatay'da flaş PKK Saldırı

TSK'dan PKK operasyonu haberleri... Hatay'da terör örgütü PKK üyeleri ile asker arasında çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü. 6 gün boyunca kapalı olan ve ardından açılan Tunceli - Erzincan karayolu yeniden kapatıldı.

UNCELİ - Erzincan Karayolu meydana gelen patlama nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Yol daha önce de bölücü terör örgütü PKK tarafından kapatılmış ve 3 kamyon yakılmıştı.

Tunceli- Erzincan Karayolu'nun 40. kilometresinde bulunan çığ tüneli yakınlarında meydana gelen patlama sonucu oluşan çukur ve yola düşen kayalar nedeniyle Tunceli Valiliği, yolda trafik akışının tehlike yaratabileceğini belirterek yolu tedbir amaçlı kapattı. Tunceli- Erzincan Karayolu'nun ekiplerin yoldaki incelemelerinden sonra açılabileceği belirtildi. 6 gündür kapalı olan Tunceli-Erzincan Karayolu dün saat 18.00'de trafiğe açılmıştı.

terör-örgütü-yine-saldirdi-tsk-pkkya-operasyon-haberleri.20150806110555.jpg

TÜRKİYE'DE NELER YAŞANIYOR?

CİZRE'DE PATLAMA

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından polislerin mahalleye girişini engellemek amacıyla yola döşenen patlayıcı sivil bir minibüsün geçişi sırasında patladı. Sürücü, hayatını kaybetti.

Nur Mahallesi'nde hendek kazan terör örgütü YDG-H üyeleri, polis ekiplerinin mahalleye girişini engellemek amacıyla Botaş ve Özkan caddelerinin kesiştiği noktaya patlayıcı yerleştirerek tuzak kurdu. Patlayıcı, Sahip Akıl (31) yönetimindeki minibüsün geçişi sırasında patladı. Sürücü, olay yerinde hayatını kaybetti.

Patlamanın ardından olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Akıl'ın cenazesi, ambulansla Cizre Devlet Hastanesine götürüldü. Bu arada, patlamanın yaşandığı yerde derin çukur oluştuğu görüldü. Polis, bölgede güvenlik önlemlerini arttırırken, bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri patlamanın yaşandığı alanda çalışma yaptı. Patlayıcının TNT ve C4 karışımından oluşan A4 tipi plastik patlayıcı olduğu bildirildi.

terör-örgütü-yine-saldirdi-tsk-pkkya-operasyon-haberleri.20150806111049.jpg

 

TUNCELİ'DE PKK'LILAR 3 KAMYONU YAKTI

Tunceli'de yol keserek araçlardan indirdikleri insanlara terör örgütü propagandası yaptıktan sonra 3 kamyonu yakan teröristlerin eylemi cep telefonu tarafından saniye saniye kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, 31 Temmuz 2015 tarihi akşam saatlerinde Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunu kesen bir grup terörist, durdurdukları araçlarda bulunan vatandaşları indirip bir bölgede topladı. Karayolu yanında vatandaşları bir araya toplayan teröristler bir süre terör örgütü propagandası yaptı. Teröristlerden biri propaganda yaparken, diğerleri ise karayolunu gören noktalarda ormanlık alanda saklandı. Teröristlerin propagandasının ardından vatandaşların "biji serok Apo" sloganları atması dikkat çekti.

terör-örgütü-yine-saldirdi-tsk-pkkya-operasyon-haberleri.20150806110627.jpg

Bir süre vatandaşlara propaganda yapan teröristler daha sonra karayolunda durdurdukları özel bir şirkete ait 3 kamyonu ateşe vererek yaktı. Propaganda ve kamyonların yakılma anı ise saniye saniye cep telefonu tarafından kaydedildi. Dehşet anlarının kaydedildiği görüntülerde teröristlerin araçları yaktıktan sonra bölgeden uzaklaştığı görüldü.

YOL 6 GÜNDÜR ULAŞIMA KAPALI

Öte yandan Tunceli Valiliği tarafından Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunun teröristler tarafından kesilmesinden dolayı yaşanabilecek can ve mal güvenliği nedeniyle 6 gün önce ulaşıma kapatmıştı. Güvenlik gerekçesiyle kapatılan karoyulunda 6 gündür ulaşım sağlanmıyor.

terör-örgütü-yine-saldirdi-tsk-pkkya-operasyon-haberleri.jpg

HATAY'DA ÇATIŞMA: 1 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hatay'da Özel Harekat Timleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü. Hatay Valisi Ercan Topaca, ilde yürütülen terörle mücadele kapsamında Amanos Dağları'nda bir teröristin ölü olarak ele geçirildiğini, üzerinden 1 roketatar, 2 tabanca, 2 el bombası, 2 dolu şarjör ve bir kısım örgütsel doküman çıktığını bildirdi.

Topaca, valilikte düzenlediği basın toplantısında, saat 16.00 sıralarında Amanos Dağı'nda 3 teröristle sıcak çatışmaya girildiğini ve çatışmada 1 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini ve diğer teröristlerin yaralı olarak kaçtıklarını değerlendirdiklerini belirtti.

"BÖLGEDE TEDBİRLERİMİZİ ALTIK"

Ölü olarak geçirilen teröristin üzerinden 1 roketatar, 2 tabanca, 2 el bombası, 2 dolu şarjör ve bir kısım örgütsel doküman bulunduğunu aktaran Topaca, şöyle devam etti:

''Terörle mücadele çalışmaları ilimizde çok geniş bir alanda değişik usullerle devam etmektedir. Birçok yerde 24 esasına göre yapılan arama, yol kontrolleri ve pusu gözetleme gibi birçok faaliyetimiz var. Amanos kırsalında bulunan bazı grupların vatandaşlarımızın zaman zaman yolunu kesmek, erzak temin ettirmek gibi faaliyetleri de var. Bunlarla da ciddi bir mücadelemiz oluyor. 30 Temmuz 2015'te sabah saat 07.00 sıralarında Kisecik Hava Radar Kıta Komutanlığı'na bir taciz olmuştu. Askerimiz anında karşılık verdi. Devamında aynı bölgede 3 Ağustos günü sabaha karşı 04.45 sıralarında Kisecik Hava Radar Kıta Komutanlığı'nın elektrik ihtiyacını karşılayan trafoya saldırı yapıldı ve patlatıldı. Tabi biz o bölgede tedbirlerimizi aldık."

terör-örgütü-yine-saldirdi-tsk-pkkya-operasyon-haberleri.20150806110735.jpg

"3 TERÖRİSTTEN BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Bugün de bölgede bir arazözü durduran teröristlerle güvenlik güçlerinin çatışmaya girdiğini kaydeden Topaca, "İçlerinden biri ölü olarak ele geçirildi. O anda bizimle sıcak temasa giren 3 terörist vardı. Tabi dışarıda muhtemelen onlarla ilgili gözetleme yapan destek kuvvetinin olduğunu da tahmin ediyoruz. Çatışmada yaralananın da olduğunu düşünüyoruz. Henüz ele geçirilmiş değiller ancak takibimiz devam ediyor. Bizim askerimizde herhangi bir yaralanma veya kayıp yok" dedi.

Vali Topaca, ölü olarak geçirilen teröristin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Topaca, dün İskenderun ilçesindeki Karayılan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'na yaklaşık 400-500 mesafeden uzaktan keskin nişancıların kullandığı "kanas" ve "bixi" cinsi silahlarla taciz ateşi açıldığını, askerlerin taciz ateşine anında karşılık vermesiyle teröristlerin orman içerisinde yangın çıkararak uzaklaştığını söyledi.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

İl genelinde geniş güvenlik önlemi aldıklarının altını çizen Topaca, ''Zaman zaman yaylalara çıkan vatandaşlarımızın yollarının kesildiğini, kısa süreli rehin alma olaylarının olduğunu ve erzak temin etme faaliyetlerinin olduğunu görüyoruz. Bunları önlemek için Amanoslar'ın güneyinden kuzeyine doğru, Samandağ'dan Erzin ilçemizin sınırlarına kadar geniş bir alanda çalışma yapıyoruz'' diye konuştu.

Topaca, ilde canlı bomba veya bomba yüklü araç ele geçirildiği şeklinde çıkarılan dedikodulara inanılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.