Şırnak Valisi Cizre'de Yaşananları Anlattı

Şırnak Valisi Cizre'de Yaşananları Anlattı

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, sokağa çıkma yasağı ilan ettikleri Cizre'de, güvenlik güçlerine yönelik 21 roketli, 21 de bombalı saldırı yapıldığını 40-42 teröristin öldürüldüğünü söyledi.

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, sokağa çıkma yasağı ilan ettikleri Cizre'de, güvenlik güçlerine yönelik 21 roketli, 21 de bombalı saldırı yapıldığını belirterek, operasyonlarda 25 polis memurunun yaralandığını ifade etti.

21 ROKETLİ 21 BOMBALI SALDIRI

Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cizre ilçesinde ilan ettikleri sokağa çıkma yasaklarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Valilik binasındaki toplantıya, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan ile İl Emniyet Müdürü Celal Sel de katıldı. Burada konuşan Su, yasağın ilan edilmesi ile birlikte, Cizre'de yaptıkları operasyonlarda 17 kişinin gözaltına alındığını belirterek, bin 150 kilogram patlayıcı ve 35 bomba düzeneğinin imha edildiğini ifade etti. 45 barikat ve hendeği bertaraf ettiklerine dikkat çeken Su, 7 teröristin öldürüldüğünü, 17 teröristin ise gözaltına alındığını vurguladı. Su, ilgili birimler tarafından yapılan analizler çerçevesinde terör örgütünün sokağa çıkma yasağı ilan edildiği süre içerisindeki kaybının 40-42 civarında olduğunun değerlendirildiğini dile getirdi. İlçede, güvenlik güçlerine yönelik 21 roketli, 19 el yapımı bombalı ve 2 adet tuzaklı bomba saldırısı gerçekleştirildiğine de dikkat çeken Su, bu saldırılarda 7 zırhlı aracın hasar gördüğünü, 25 polis memurunun da yaralandığını anlattı.

"VAKALARIN 68'İNE ULAŞILAMADI"

Vali Su, yasak süreci boyunca, Cizre Devlet Hastanesine 2 bin 252 hastanın başvurduğunu da vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Cizre İlçesinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre zarfında, vatandaşlarımızın başta sağlık hizmeti olmak üzere diğer temel ihtiyaçlarının karşılanması için azami özen gösterilmiştir. Bu süre zarfında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 251 acil vaka çağrısı gelmiştir. Ancak, bu çağrılardan 68'ine, teröristlerin ambulanslara ateş etmesi, kurmuş oldukları bomba tuzaklı barikat ve hendekler sebebiyle maalesef ulaşılamamıştır. Ayrıca, 34 doğum vakasına da ambulans ve sağlık hizmeti sağlanmıştır. Bu hizmetler, Cizre Devlet Hastanesinde 11 doktor ve yeteri kadar sağlık personeli ile gerçekleştirilmiştir. Bu süreçte, vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yeteri kadar market, fırın ve eczanenin açık tutulması sağlanmış ve buralara ulaşılabilmesi için uygun ortam oluşturulmuştur. İlçede terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu 20 adet elektrik trafosu hasar görmüştür. Arızalarının giderilmesi amacıyla görevlilerin güvenlikleri sağlanarak gerekli çalışmalar yapılmıştır. Genel itibariyle elektrik sıkıntısı yaşanmamıştır."

"TERÖRİSTLER VATANDAŞLARA DA SALDIRDI"

Teröristlerin yasak süresi zarfında ilçedeki sivil vatandaşlara da saldırdığına dikkat çeken Su, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu süre zarfında yine, Cizre ilçemizde sivil vatandaşlarımıza da saldırmışlardır. Çocuklara, yaşlılara, hamilelere, yoldan geçenlere gelişi güzel saldırmışlardır. Biz o süre zarfında çevre yolunu trafiğe açtığımız zaman, o çevre yolundan geçen sivil araçlara da uzun namlulu silahlarla saldırmışlardır. Bu nedenle zaman zaman çevre yolunu trafiğe kapatmak zorunda kaldık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından. Biz Cizre'de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için terör örgütü mensuplarınca kazılan ve oluşturulan barikatları bertaraf ettik. Çünkü bu barikatlar ve hendekler vatandaşlarımızın günlük yaşamını artık devam ettiremez hale getirmişti. Vatandaşlarımız evlerine kendi araçlarıyla ulaşamıyor. Ambulans hizmetini veremiyorsunuz. Evi yansa itfaya aracı gidemiyor. Bu bakımdan biz bu operasyonla terör örgütün vatandaşlarımın hayatını felç eden ve onlara hayatı yaşanmaz hale getiren olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla bu operasyonu gerçekleştirdik. Şimdi biz orada hendek ve barikatları bertaraf ettik. Artık orada Cizre Belediyesine iş düşer. Cizre Belediyesi sokağa çıkma yasağı gününden beri, Cizre Kaymakamlığımız orada ortada kalan molozların kaldırılması, hendeklerin kapatılması için gerekli görüşmeleri yapmış. Ancak, maalesef Cizre Belediyesi şu ana kadar yapacağım, yapıyorum gibi sözler sarf etmiş. Ancak vatandaşlarımızın normal hayatlarına dönebilmesi için şu ana kadar herhangi bir faaliyet yapmamıştır. Orada ki molozları, oradaki döküntüleri, oradaki hendekleri kapatmaya ve kaldırmaya yönelik maalesef bir işlem yapmamıştır. Buradan çok açık ve net olarak söylüyorum. Biz bu hendek ve barikatları bombalardan ve patlayıcılardan arındırdık, bertaraf ettik. Bundan sonra bunların temizlenmesi gerekiyor. Eğer belediyemiz bu temizlik hareketlerini yapmasa, yarın Allah korusun terör örgütü mensupları tekrar buralara bir takım şeyler yerleştirebilir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği tehlikeye girebilir. Bu da belediyemizin en büyük sorumluluk ve üzerine düşmektedir."