Siraj-ul Hak: Ordu darbe yapabilir

Siraj-ul Hak: Ordu darbe yapabilir

Pakistan Cemaati İslami lideri Hak: "Siyasal çatışmalar derinleştiğinde ve çözümsüzleştiğinde ordu bu durumu fırsat bilerek darbe yapabilir"

Pakistan Cemaat-i İslami lideri Siraj-ul Hak, "Siyasal çatışmalar derinleştiğinde ve çözümsüzleştiğinde ordu bu durumu fırsat bilerek darbe yapabilir" dedi.
Hak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yapılar seçimlerde iktidara gelen Navaz Şerif hükümetini yeterince başarılı bulmadığını belirtti.
Şerif'in bir önceki iktidarın yürüdüğü yolu değiştiremediğini ifade eden Hak, "Aynı yoldan devam ediyor. Halkın Şerif'i seçmesiyle ülkede pek fazla değişiklik gözlenmedi. Aksine ülkede enflasyon ve yoksulluk daha da arttı. Evet, hükümet ekonomi sektöründe başarılar elde etti ama bunun faydası halka pek yansımadı'" şeklinde konuştu.
Hak, siyasiler arasındaki çatışmanın, ordunun darbe yapmasına zemin hazırlayabileceği uyarısında bulundu.
Geçen yılki genel seçimlerde hile yapıldığını iddia eden ve 14 Ağustos'tan bu yana Başbakan Şerif'in istifası talebiyle hükümet karşıtı gösteriler düzenleyen Pakistan Adalet Hareketi Partisi lideri İmran Han ile Şerif arasındaki sorunları müzakere yoluyla çözülmesi için çaba harcadığını belirten Hak, sözlerine şöyle devam etti:
"Başbakan Şerif, başarısız olabilir ancak siyasal çatışmalar derinleştiğinde ve çözümsüzleştiğinde ordu bu durumu fırsat bilerek darbe yapabilir. Bu yüzden sorunların diyalogla çözülmesi için çaba gösteriyoruz. Demokrasi olan bir yerde en kötü siyasal yönetim bile sıkı yönetimden daha iyidir. Şükürler olsun ki Pakistan ordusunun şu anki pozisyonu pozitif ve cumhuriyeti destekliyor."
Kaynak: AA