Sıra Geldi Mısırla Barışmaya

Sıra Geldi Mısırla Barışmaya

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Türkiye’nin Mısır ile gerginliği giderme niyeti bulunduğunu, ülkesinin de buna hazır olduğunu söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Türkiye’nin Mısır ile gerginliği giderme niyeti bulunduğunu, ülkesinin de buna hazır olduğunu söyledi. Mısır’da yayın yapan El Yevm Es-Sabi Gazetesi’ne konuşan Mısır Dışişleri Bakanı Şükri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile son iki haftada Venezuela ve New York’ta olmak üzere iki defa bir araya geldiklerini dile getirerek, görüşmeleri olumlu olarak niteledi. Şükri, “Geçmiş gerginlikleri giderme niyetinin paylaşıldığı bir görüşme oldu. Sayın Çavuşoğlu, Türkiye’nin Mısır ile gerginliği giderme niyetini dile getirdi. Ben de Mısır’ın buna hazır olduğunu ifade ettim. İlişkilerin geliştirilmesi ile ilgili gelecekte atılacak adımlar adına görüşmeler olumluydu. Mısır yönetimi, Türk ve Mısır halkları arasındaki ilişkilerin tarihinin köklü ve çok güçlü olduğunu devamlı hatırlatmaktadır” cevabını verdi.  
 “Mısır’ın dış politikası katı ve değişmez değil” diyen Şükri şöyle devam etti: “Prensiplerimize uygun yeni gelişmelere her zaman açığız. Başka ülkelere düşmanca tavır takınmaksızın, BM ilkeleri çerçevesinde Mısır halkının çıkarlarını gözeten ve diğer halkların haklarını da çiğnemeyen bir dış politika anlayışımız var.”        
 AVRUPALI LİDERLERDEN TÜRKİYE’YE  ÖVGÜ
 Avrupalı liderler, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılan zirvede kaçak göçü durdurmanın yollarını aradı. Zirvede Türkiye ile AB arasındaki sığınmacı anlaşmasının başarılı olduğu vurgulandı. Zirveye evsahipliği yapan Avusturya’nın Başbakanı Christian Kern, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki sığınmacı anlaşmasını başarılı bulduğunu söyledi.  Almanya Başbakanı Angela Merkel de herkesin AB-Türkiye sığınmacı anlaşmasının gerekliliği konusunda hemfikir olduğunu, bu yüzden de Türkiye ile henüz yerine getirilmemiş nihai koşulları görüşmek gerektiğini belirtti.  Zirveye 11 Avrupa ülkesinin lideri katıldı.