Sınırda Yakalanan ABD Ajanı Tutuklandı

Sınırda Yakalanan ABD Ajanı Tutuklandı

Hatay sınırında yakalanan ABD'li kadın ajan gece yarısı sınırı geçmek isterken Türk makamlarınca yakalandı. ABD'li kadın çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Geçtiğimiz Cuma günü Suriye'de yaralanan Amerikalı kadın ajanı kurtarmak için ABD seferber oldu. ABD'nin Adana Başkonsolosu Linda Stuart Specht kadın ajanı kurtarmak için Hatay Valiliğinden yardım istedi. Ancak ABD'li ajan gece yarısı sınırı geçmek isterken Türk makamlarınca yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu.

Suriye'de yaralanan ABD'li kadın ajan Snell Lindsteyler için seferber olan ABD Hükümeti mutlu sona ulaşamadı. Olay geçen Cuma günü Hatay Yayladağı ilçesinde Türkmendağı bölgesinde yaşandı.

Sabah'ın haberine göre; Bir operasyon sırasında Suriye'de yaralanan kadın ajan,hemen ABD'li yetkililere bulunduğu yerin koordinatlarını göndererek kurtarılmasını istedi.

ABD GENELKURMAY'DAN İZİN ALARAK...

ABD Türk Genelkurmay'ından izin alarak Gaziantep,Kilis ve Hatay sınırı boyunca 'Hellfire' (Cehennem Ateşi) füzesi taşıyan, 5 silahlı insansız hava aracı, iki uçak ve bir CASA tipi uçakla yaralı kadın ajanını arama kurtarma çalışmalarına başladı.

ABD Adana Konsolosluğu da kendi imkanlarıyla kadın ajan Snell Lindsteyler'i alıp İncirlik'e getirmek için harekete geçti.

ABD'li yetkilerin yaptığı çalışma sonucu, kadın ajanın Yayladağı yakınlarındaki Türkmen dağı bölgesinde bulunduğu tespit edilince kurtarma operasyonu başladı.
Öncelikle, kadın ajanın bulunduğu bölgeden, Türk sınırına doğru yönlendirilmesi sağlandı.

ABD'ye ait İHA'lar, bölgeyi taramaya başladı. Arama sürerken ABD'ye ait iki helikopter de Türk sınırının sıfır noktasında beklemek istedi.

Tüm çabalara rağmen kadın ajanla ABD helikopteri buluşamadı.

ASKERLER SINIRDA FARK ETTİ

Aramalar sürerken, gece yarısı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hudut birliklerine bağlı askerler, sınır bölgesinde bir hareketlilik fark etti. Uyarılar yapıldığında, yaralı bir kadın ellerini kaldırarak, 'Dost olduğunu' söyledi Mehmetçik tarafından alınan kadın önce Hudut Karakolu'na götürüldü.

Durum, savcıya bildirildikten sonra yaralı kadın çıkarıldığı mahkemede izinsiz sınırı geçmek ve askeri bölgeye girmekten tutuklandı.