Sınırda canlı bomba paniği

Sınırda canlı bomba paniği

Ceylanpınar'da sınırdan üzerinde canlı bomba düzeneği bulunan bir kadın jandarma tarafından etkisiz hale getirildi. Kadının, PYD üyelerine saldırmak için hazırlanan IŞİD üyesi olduğu iddia ediliyor

Türkiye-Suriye sınırında IŞİD'e bağlı bir kadının, üzerinde canlı bomba düzeneği olduğu halde teslim olduğu belirtiliyor. Kadının, PYD'ye yönelik eylem düzenlemek için yola çıktığı ancak sınırda jandarma tarafından yakalandığı belirtiliyor.
İddiaya göre, YPG/PYD'lilere bombalı saldırı düzenlemek isteyen IŞİD, bir kadın üyesinin üzerine bomba sararak gönderdi. Ancak kadın sınırı geçerek Türkiye'ye girdi. Cenk Eser Karakolu'nda alıkonulan kadının üzerindeki bomba düzeneği etkisiz hale getirildi.
YANLIŞLIKLA IŞİD'E GİTTİLER
Bu arada, YPG/PYD'ye katılmak için Devlet Üretme Çiftliği arazisinden Rojava'ya geçen 5 kişi yanlışlıkla IŞİD'in kontrol ettiği bölgeye girdi. IŞİD tarafından ferkedilen 5 kişi tekrar Türkiye'ye irmeye çalıştı. TİGEM arazisine giren bir kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Diğer dört kişinin akibeti ise bilinmiyor.