Sınırda Ajan Dolu...

Sınırda Ajan Dolu...

İngiliz The Times gazetesi bugünkü manşetinde, Türkiye'ye yer verdi. Haberde, Batı'nın Türkiye-Suriye sınırından kaynaklanan yeni bir terör saldırısı tehdidiyle karşı karşıya olduğuna değiniliyor.

Yazıda, sınırın CIA, MI16 ve diğer Avrupalı istihbarat servislerinin ajanlarıyla dolu olduğu belirtiliyor. 

Gazeteye konuşan İngiliz yetkililer, sınırı gözlem için yürütülen istihbarat operasyonu ve bilgi paylaşım seviyesinin görülmemiş düzeylerde olduğunu söylüyor. 

Gazetede İngiliz bir yetkiliye dayandırılan bir diğer haberde de cihatçıların Suriye'deki savaşa katılmak için yardım kuruluşlarını paravan olarak kullandığı iddia edildi. 

Yetkili, "haziran ayında Bab El Salama kapısında üzerlerinde yerel bir yardım kuruluşunun yelekleri bulunan 20'den fazla gencin Türkiye'ye geçmek için beklediğini, Suriye'ye geçtikten sonra üzerlerindeki yelekleri çıkararak tekbir getirdiklerini" söyledi. 

Haberde, yerel yetkililerin Suriye'de savaşmak üzere Adana, Antakya ve Gaziantep'e inen uçaklarla bölgeye giden cihatçılara göz yumduğu savunuldu. İslami yardım kuruluşları tarafından desteklenmesine ve sınırdan kolayca geçirmelerine izin verildiği iddia edildi.