Sınavlara Ramazan Düzenlemesi

Sınavlara Ramazan Düzenlemesi

İngiltere’de sınavlarla ilgili düzenlemeleri yapan konsey,sınavların Ramazan ayına gelicek olması nedeniyle takvim'de düzenleme yapıldığını açıkladı

İngiltere'de, öğrencilerin Ramazan ayında yapılan sınavlarda performans düşüklüğü yaşanmasını engellemek için önemli bir adım atıldı. Ülkede sınavlarla ilgili düzenlemeleri yapan konsey Müslüman öğrencilerin, diğer öğrenciler karşısında mağdur olmamaları için Ramazan ayına denk gelen sınav takviminde değişikliğe gitti. Konsey, GCSE ve A-Levels olarak adlandırılan yeterlilik sınavlarının Ramazan nedeniyle daha erken bir tarihte, Ramazan ayından önce yapılacağını açıkladı. Konseyin açıklamasında çeşitli grupların ihtiyaçlarının mümkün olduğu kadarıyla karşılamaya çalışıldığı kaydedilerek, sınavların Ramazan başlamadan önce yapılacak şekilde düzenlendiği aktarıldı.
Öğretmenler ve Okutmanlar Sendika Birliği Başkanı Mary Bousted, konunun tartışmalara da neden olduğunu ifade ederek, “Eğitimciler olarak, tüm öğrencilerin sınavlarda en yüksek başarıyı elde etmelerini istiyoruz. En başarılı yöntem ve eğitimcilerin Ramazan boyunca öğrencileri nasıl desteklemesi gerektiği konusunda farkındalığı arttırmaya devam edeceğiz" dedi.