Sinan Oğan ve Aki Kaurismaki

MHP liderliğine oynayan eski milletvekili Sinan Oğan, malum, Suriyeli muhacirleri terörist, ırz düşmanı, asker kaçağı ve asalak olarak görüyor. Hükümetin muhacir dostu siyasetine isyan ediyor. Kamuoyu da isyan etsin diye uğraşıyor.

Geçen gün bu hususta büyük bir espri yaptı Sinan Bey: “Hadi bir kampanya başlatalım! Her AKP’li evine bir Suriyeli alsın...”

Ahahahaaa.

***

Bir youtube fenomeninin “Geçen gün Ceren seni sordu.” “Hangi Ceren?” “Tenceren.” esprisi üzerine dediği gibi: “Çok komik espri lan. Bayağı komik. Çok üst düzey bir espri bu. Bunun düzeyini milletin de öğrenmesi lazım. Fazla komik yani. Bazı espriler yapıyorlar, bu kadar komik değil. Hah hah haa. Ben şimdi buna gülüyorum ya, ben buna yarın gülemeyeceğim diye üzülüyorum. Hani genel olarak baktığında espri şeylerine, çok üst düzey kalıyor bu espri. Ahahahahaaa. Ulan biraz az komik yap da gülmekten altıma etmeyeyim. Hah hah haaa. Sen bir tane uçak kirala, arkasına koy bu espriyi, yedi düvel duysun bunu. Ulan gülmekten öldüm, yemin ediyorum. Yani biraz az komiğini yap bunun, gene güleceğim. Çıkalım dağların başına, hep beraber halay çekerek bu espriye gülelim. Yani bu espri çok daha kaliteli esprilerin önünü de açar. Ülke olarak kalkınırız yani.  Sen bu espriyi yap, Afrika’daki çocuklar açlıktan ölmesin yani.”

Şimdi Sinan Bey ‘Ben espri filan yapmadım. Ayrıca Afrikalı çocuklardan bana ne?’ diyebilir. Doğrudur.

***

Şu da doğru: Esasen muhacirleri evlerimizde ağırlamamız gerekirdi. Sadece “AKP”liler değil, hepimiz. Sinan Bey’in, bu ensarlık şerefine sadece “AKP”lileri layık görmesi enteresan. Bilinç altında ‘”İnsaniyet AKP’lilere mahsustur” gibi bir şey olsa gerek.

***

İnsaniyet deyince…

Fin(landiyalı) yönetmen Aki Kaurismaki, Suriyeli bir muhacirin etrafında dönen son filmiyle alâkalı bir mülakatta dedi ki: “İnsaniyetimize -şayet var idiyse insaniyetimiz- geri dönmezsek, artık bir geleceğimiz olamaz.”

Sinan Oğan’a ithafımdır.

***

Ve Aki Kaurismaki’nin filmi deyince...

Bizde Finlandiya’daki gibi üç-beş bin değil 3 milyon Suriyeli muhacir var. Üstelik biz Finler gibi yabancı nazarıyla bakamayız Suriyelilere. Onlar bizim kardeşlerimiz. Suriyeli muhacir meselesi yedinci senesine girdiği halde anlı şanlı yönetmenlerimizden bir tanesinin bile bu konu hakkında film yapmamış olmasını hazin buluyorum.

karargazete

Bu yazı toplam 895 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar