Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Şimdi değil de ne zaman…

20 yaşında bir genç kadın karnında doğumuna günler kalmış dokuz aylık bir bebek ve kucağında on aylık yavrusu hunharca katlediliyor. Failler kadar, katliama teşvik eden canavarlar da cani. Katil canavarlar aramızda. Katilleri teşvik eden o canavarlar da aramızda. Onları da ayrıca ele almak gerekiyor. Zira halkın katil canileri linç etmeye kalkıştığı gibi linç eden de yok onları. Linç doğru bir şey değil, yanlış anlaşılmasın. İnsanların kendi adalet terazilerini oluşturmaları doğru değildir. Referans insan üstü bir otoriteden gelmedikçe sağlanan adalet olmaz. Ancak burada üzerinde durulması gereken iki şey var birincisi, linç etme arzusunun arkasındaki öfke insanca bir şey, önemli olan bu. Vahşetin dayanılmaz ağırlığı altında ezilerek yapılan adeta istem dışı bir hareket. Anlaşılabilir bir şey. Bir değil, iki değil tam üç cana kıyılması karşısında oluşan bir delilik hali sanki, sebep.

Emniyet güçleri bir taraftan içlerindeki öfkeyi bastırıyor, diğer taraftan katil canileri halkın gazabından koruyabilmek için kendilerini ateş çizgisine atıyor. Katili korumak, katilin hayatta kalarak adaletin tesis edilmesi için ilk şart. Hayatta kalacak ki hayattan kopardığı bir değil, iki değil, tam üç canın hesabını verecek. Katili koruyacak ki adil bir yargılama olacak. Adil bir yargılamada maktullerin ailelerine sorulacak. Bir değil iki değil üç cana birden kıyan katil, bu durumda katiller yaptıkları ile cezalandırılacak… Eğer aileler bunu istiyorsa. Eğer ailelerin acısı bir nebze ancak ve ancak bu şekilde hafifleyebilecekse, eğer aileler ilk defa ve son defa kayıpları ile alakalı bir karar alabileceklerse, eğer ailelerin gönüllerine bir miktar ferahlama gelebilecekse…şimdi değil de ne zaman idam?

20 yaşındaki genç kadının, on aylık bebeğin, henüz doğmamış bebeğin ailesi talep ederse, şimdi değil de ne zaman idam? Aklında benzer cinayetler işlemeye, benzer vahşetlerin faili olmaya temayülü olan, benzer kötülüklere hiç düşünmeden kalkışabileceklere bir uyarı olarak şimdi değilse ne zaman idam?

Adaletin tecellisi için, yüreklerin soğuması için, aile istiyorsa şimdi değilse ne zaman idam?

Gelelim ikinci gruba…onlarla ilgili çok şey söylendi, yazıldı. Bence asıl failler bu ikinci gruptakiler. Birinciyi manipüle ederek hedeflerine ulaşanlar. Hedefleri, yirmi yaşındaki genç kadın, karnındaki doğmamış bebeği ve kucağındaki on aylık çocuğu değil. Açıkçası bu üçünün onların gözünde zerre kadar kıymeti yok, onların derdi başka, onların derdi büyük, onların derdi Türkiye ile... Onların derdi İslam ile onların derdi, Doğu ile onların derdi, insanı ile onların derdi Allah (CC) ile onların derdi düzenlerini bozan ile onların derdi aslında kendileri ile.

Alttan alta, inceden inceye, sinsice ve haince bir kanalı açmak. Bir kanala sokmak. Bir kanala girmek. O kanaldan kan akıtmak.

Başardılar da. Onların hesabı Rablerindedir. Kabul etseler de etmeseler de. Rab’dedir!

yeniakit

Bu yazı toplam 651 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar