Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Silvan'da Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırıldı

Diyarbakır Silvan İlçesi'nde 12 gündür süren sokağa çıkma yasağı saat 14.00 itibariyle kaldırıldı

iyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı 12'inci gününe giren Silvan İlçesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyona katılan askerler bugün ilçeden ayrıldı. Askerler ilçe merkezinden yürüyerek çıkarken, çevrede konuşlanan tanklar da kaldırıldı.

3 Kasım günü Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde valilik tarafından ilan sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Yasağın ardından güvenlik güçleri mahallelerde PKK'lıların kurduğu barikatları kaldırmak, hendekleri kapatmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Silvan'da hendekler ile bomba tuzaklanan barikatların tamamına yakını düzenlenen operasyonlarda kaldırıldı.

Silvan'da görev yapan ve aralarında Jandarma Özel Harekat Timleri'nin de bulunduğu askerler bugün ilçeden çekilmeye başladı.

İlçe merkezindeki Diyarbakır Caddesi üzerinden yürüyerek birliklerine giden askerlere belediye binası önünde toplanan bir grup tepki gösterdi. Bunun üzerine bölgede bulunan vatandaşlar ile HDP ilçe yöneticileri tepki gösteri uzaklaştırıp, askerlerin yanına giderek, birlikte yürüyerek tepki gösterilmesini engelledi.

Askerlerin ardından operasyonda görev alan aralarında paletli tanklar ile zırhlı araçlar da ilçe merkezinden geçiş yaptı.
DEMİRTAŞ'TAN OPERASYONLARA TEPKİ 

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Silvan'da yaşanan olaylarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. Silvan'daki olayların müzakere edilerek çözülebileceğini söyleyen Demirtaş, "Neyin ne olduğunu biliyormuş Davutoğlu. Buyursun beraber gidelim davet ediyorum. Silvan'ın, Cizre'nin sokaklarına beraber girelim. Çözüm için gidelim" dedi.