Şili Üniversitesi'nden İsrail'e 'Akademik Boykot'

Şili Üniversitesi'nden İsrail'e 'Akademik Boykot'

Şili Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde İsrail Üniversitelerini boykot etme kararı alındı. Filistin'de insan haklarını ayaklar altına alan İsrail'in üniversiteleriyle akademik ilişkilerin kesilmesine ilişkin yapılan oylamada, %64 oranla akademik boykot uygu

Şili Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde İsrail Üniversitelerini boykot etme kararı alındı. Filistin'de insan haklarını ayaklar altına alan İsrail'in üniversiteleriyle akademik ilişkilerin kesilmesine ilişkin yapılan oylamada, %64 oranla akademik boykot uygulama kararı çıktı.
 
Konu, BDS Şili tarafından 'İsrail Apartheid Haftası' etkinliklerinin düzenlenmesinin ardından gündeme gelmiş, BDS Hareketi bu konuyla ilgili bir kampanya yürütmüştü. 
 
Şili Üniversitesi'nde bulunan BDS Hareketi öğrenci koalisyonundan yapılan açıklamada: "Bu karar BDS'nin doğru yolda olduğunu ve daha da güçlendiğini göstermiştir, yoldaşlarımız İsrail'in Filistin'i işgal sürecinin nasıl yaşandığını ve günlük olarak Filistin halkına karşı uyguladığı ırkçı politikaları artık anlamışlardır." ifadeleri kullanıldı.
 
Siyonist kuruluşlar rahatsız: bu ayrımcılığa son verilmeli
 
İsrail'in konuyla ilgili rahatsızlığı siyonist basına yansırken, Jerusalem Post gazetesinin verdiği haberde; Şili'deki siyonist kuruluşların, bu kararın ardından harekete geçtiği, Simon Wiesenthal Merkezi'nin Üniversite Rektörü Ennio Vivaldi Vejar'a "bu ayrımcılığa son vermesi" çağrısında bulunduğu belirtildi.