Silah Bırakma Çağrısına ABD'den Destek

Silah Bırakma Çağrısına ABD'den Destek

Türkiye'nin son günlerde en önemli gündemini oluşturan PKK'ya silah bırakma çağrısı ABD'nin de gündeminde. Ankara Büyükelçisi Bass: "Barış, bölgeye katkı sağlayacak. Barış sürecine önem veriyor ve destekliyoruz" açıklamaları ile çağrıya destek verdiklerin

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, PKK'ya silah bırakma çağrısına ilişkin "Barış, bölgeye katkı sağlayacak. Barış sürecine önem veriyor ve destekliyoruz" dedi.

Bass, Diyarbakır'da eşi Holly Hozer'le yaptığı gezide, çözüm sürecinin bölgenin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Diyarbakır'ın, farklılıkları içinde barındıran ve kültürel bakımdan çok zengin bir kent olduğunu dile getiren Bass, "Silahların susması bölgeye ilgi duyan herkesi çekebilir ve turizmi de canlandırabilir. Bütün bunların hepsi barışa ve çatışmasızlığa bağlıdır. Barış sürecinin gelecek için iyi olacağını düşünüyorum. Barış, bölgeye katkı sunacak. Barış sürecine önem veriyor ve destekliyoruz" diye konuştu.

Suriye ve Irak'taki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilere işaret eden Bass, Türkiye'nin mültecilere yakın ilgi gösterdiğine vurgu yaptı.

Bass, şöyle devam etti:

"Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye gelen mülteciler konusunda Türk Hükümetiyle yakın işbirliği içerisindeyiz. Türkiye mültecilere cömert bir şekilde davranmış ve onları ağırlamıştır. ABD'nin Suriye mültecileri için yaptığı 3 milyar dolarlık yardım, hem Suriye'de hem de Türkiye'de harcanmasına olanak sağlanmıştır."AA