"Şii ve Sünniler Tekfircilere Karşı Birlik Olmalı"

"Şii ve Sünniler Tekfircilere Karşı Birlik Olmalı"

Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, yayımladığı bir bildiride uluslar arası kurumlardan ve dünyadaki din önderlerinden Irak’taki terör eylemlerini şiddetle kınayan ortak açıklamalar yapmalarını ve tekfircilere ulaşacak her türlü desteğin önünü kesmelerini ist

Ayetullah Mekarim Şirazi bu mesajında şunları kaydetti:

Tekfirci teröristlerin mukaddes Samirra kentine saldırısı ve son olarak da Neyneva bölgesi etrafındaki barbarca saldırıları ciddi anlamda kaygılara sebep olmuştur.

Ben Irak’ta yaşayan Şii ve Sünni kardeşlerimden aralarındaki birlik ve vahdeti korumalarını, tekfirci teröristlerin oyunlarına karşı uyanık olmalarını ve omuz omuza vatanlarını korumalarını istiyorum. Özellikle böylesine kritik ve hayati önemi olan dönemlerde Irak’ın mütedeyyin halkı âlimlerin ve taklit mercilerinin sözlerine göre hareket etmelidirler, aralarındaki vahdet ve gönül birliğini korumalıdırlar; bu aynı zamanda başarı ve zaferin sırrıdır.

Uluslar arası kurumlar ve dünyadaki din önderleri de Irak’taki terör eylemlerini şiddetle kınayan ortak açıklamalar yapmalı ve tekfircilere ulaşacak her türlü desteğin önünü kesmelidirler. Zira böyle giderse bu fitne ateşi tüm bölgeyi ve hatta batı ülkelerini de içine alacaktır.

Yüce Allah’tan Irak halkına emniyet ve huzuru, tüm Müslümanlar arasına da vahdet ve kardeşlik ruhunu indirmesini niyaz ediyorum. Şaban ayının ortası olan Hz. Mehdi’nin doğum gününde tüm din kardeşlerimden düzenleyecekleri dua merasimlerinde İmam Mehdi’nin zuhuru ve gayretli Irak halkının bu teröristlere karşı zafere ulaşması için samimi şekilde dua etmelerini istiyorum.