Sığınmacıların Yüzde 40'ı Arap Ülkelerinden

Sığınmacıların Yüzde 40'ı Arap Ülkelerinden

Dünyada her gün 51 bin kişi sığınmacı durumuna düşerken bunların yüzde 40'ı başta Suriye ve Irak olmak üzere Arap ülkelerinden

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Büro Direktörü Emin Avad, dünyada her gün, sığınmacı durumuna düşenlerin yüzde 40'ının Arap ülkelerinden olduğunu söyledi.
Arap Birliği'nin göç temalı düzenlediği istişare toplantısında konuşan Avad, "Dünyada her gün 51 bin kişi sığınmacı durumuna düşüyor. Bunların yüzde 40'ı başta Suriye ve Irak olmak üzere Arap ülkelerinden." dedi.
Suriye ve Irak krizi bölgesel koordinatörlüğü de yapan Avad, sığınmacı sayısının artması konusunda uyarıda bulunarak, tüm dünyada çatışmalar nedeniyle 65 milyon kişinin sığınmacı konumuna düştüğünü ifade etti.
Avad, komiserliğin, bu sığınmacılara kapılarını açan ülkelerle iş birliği içinde hizmet vermeyi ve korumayı da kapsayan bir projesi bulunduğunu belirtti.
BMMYK raporlarına göre, 7,4 milyar nüfusa sahip dünyada her 113 kişiden biri sığınma talebinde bulunuyor ya da evsiz kalıyor.