Şifreli dosyada 300 bin tape

Şifreli dosyada 300 bin tape

On binlerce kişinin dinlendiği telekulak skandalı, İstanbul yeni Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun talimatıyla ortaya çıktı. Adliyenin bodrum katında ortaya çıkan arşivde 300 bin tape olduğu öğrenildi...

Teör örgütü bahanesiyle siyasilerden, gazetecilere, işadamlarından, sanatçılara kadar binlerce kişiyi dinleyerek oluşturduğu tüm arşivini, "Kimse fark etmesin" diyerek, Çağlayan Adliyesi'nde yerin 6 kat altındaki adli emanette sakladığı ortaya çıktı. Bu durum, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan Hadi Salihoğlu'nun görevi devralmasının ardından başsavcılığa gelen ihbarla ortaya çıktı. Bunun üzerine harekete geçen başsavcılık, içerisinde savcıların da bulunduğu özel bir ekip oluşturdu. Bu ekibin kontrolünde İstanbul Çağlayan Adliyesi'nnin 4. ve 6. bodrum katlarında bulunan adli emanette saklanan çuvallar didik didik arandı. Çuvallardaki delillere ulaşan ekip, bunları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturma savcısına teslim etti. 

BİRÇOĞUNU SİLDİLER 
Edinilen bilgilere göre toplumun tüm kesimlerinden 20 bin kişi dinlendi. 100 bin sayfayı aşkın tape dosyası oluşturuldu. Bu dosyaların yapılacak darbenin ardından paralel yapının kuracağı mahkemede yargılanacak insanlar için suç delilleri olarak kullanılmak istendiği ortaya çıktı. Paralel örgütün, en az 300 bin tapeden oluşan gizli kayıt tuttuğu ve bu tapeleri gizli şifreli kişisel veri dosyalarına kaydettiği belirlendi. Teşkilatta yapılan değişikliklerle giden ekipler gerilerinde delil bırakmamak için birçok veriyi silerek veri tabanlarını kendilerine kopyaladılar. Ancak unutulan ve silinemeyen bilgiler hazırlanan planları gün yüzüne çıkartmaya yetti. 

KİM BU SAVCILAR
Binlerce kişinin dinletildiği davanın başında bulunan savcılar Adnan Çimen ve Adem Özcan Türkiye'nin gündemine oturdu.
İşte o iki savcının yaptıkları: 

 ADNAN ÇİMEN: KCK, Balyoz gibi davalarda soruşturmalarda aktif görev aldı. Cemaate yakın olduğu iddia edilen polisler Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın suçlandığı davada takipsizlik kararı verdi. 17 Aralık sonrası Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. 
 ADEM ÖZCAN: Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmasının ardından dosyadan alınan savcı Sadrettin Sarıkaya'nın yerine atanmıştı. Son değişikliklerle soruşturma savcılığından alınarak sadece duruşma savcısı olarak görev almaya başladı. 

HSYK EL KOYDU
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, basında 7 bin kişinin dinlendiğine yönelik haberlerin ardından harekete geçti. HSYK, dinleme kararı veren savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen ile mahkemelere soruşturma açtı. Bu arada telefonları dinlenen isimler suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Anadolu Ajansı ve bazı gazetecilerbaşta olmak üzere bir çok isim dinleme iddialarıyla ilgili yargıya başvuracağını açıkladı.