Şifa Hastanesi'nde dram

Şifa Hastanesi'nde dram

Gazze'deki Şifa Hastanesi Yoğun Bakım Servisi Doktoru Mezini "Yaralılar, yoğun bakım için gerekli cihazların bulunmaması ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle hastanede ölebilir" dedi.

Gazze'de İsrail'in saldırılarında yaralanan Filistinlilerin tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle hastanlerde hayatlarını kaybetme riski bulunuyor.

Gazze'deki Şifa Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi doktorlarından Ata el-Mezini, İsrail saldırıları nedeniyle ölü ve yaralı sayısının her geçen gün arttığı Gazze'de tıbbi malzeme konusunda eksiklik yaşadıklarını dile getirdi.

Mezini, Kalp Damar Cerrahisi bölümünü, cihazların farklılığına rağmen yoğun bakıma alternatif olarak kullanmayı denediklerini söyleyen Mezini, "Sadece 11 yatağımız var. İsrail saldırılarında yaralı kurtulanlar, yoğun bakım için gerekli cihazların bulunmaması ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle hastanede ölebilir" ifadelerini kullandı.

Mezini, yoğun bakım ünitesi dolu olan hastaneye 3 gün önce gece 50'den fazla yaralı getirildiğini, bunlardan 12'sinin yoğun bakım birimine yatması gereken hastalar olduğunu belirtti.

Ameliyat ve yoğun bakımda kullanılan ilaçların depolarda da tükendiğini ifade eden Mezini, savaşın devam etmesi durumunda Yoğun Bakım Ünitesi'nin tüm hastaları karşılamasının mümkün olmadığına dikkati çekti.

Hastaneye getirilen yaralıların "garip" olarak niteledikleri yaralardan şikayet ettiğini belirten Mezini, yarıkların oluştuğu vücutlarının birçok yerinde şarapnel parçlarının bulunduğunu ilk kez bu türden bir yaralanmayla karşılaştıklarını ifade etti.

Beyin hasarlarının sıkça görülmesi nedeniyle yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğunu ifade eden Mezini, "İsrail saldırıları bir hafta daha devam ederse insani bir felaket baş gösterecek. Biz ne kadar kurtarmaya çalışsak da insanlar ilaç eksikliği nedeniyle ölecek" dedi.

Hastanedeki ağır yaralılardan Ebu Vail Rıdvan, işine gitmek için evinden çıktığı sırada İsrail uçaklarının yanında yürüyen birini hedef aldığını, vücuduna isabet eden şarapnel parçaları sebebiyle saldırıda ağır yaralandığını anlattı.

Sağlık Bakanlığı Eczacılık Genel Müdürü Eşref Ebu Mehadi de cumartesi yaptığı açıklamada, depolardaki tıbbi malzemelerin tükendiği uyarısında bulunmuştu.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. İsrail’in genellikle sivil yerleşim birimlerini hedef aldığı saldırılarda şu ana kadar çoğu çocuk ve kadın 600'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti, 3 bin 750 kişi yaralandı.